hirdetés
Simple vásárlói tájékoztatóNemi úton terjedő betegségek

itt vagy: Eropolis > Belváros > Forum


Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Témagazda:

hiv-vonal


Nemi úton terjedő betegségek
Adódhat életedben olyan kérdés, ami nagyon aggaszt. Talán nincs kivel megbeszélned -- talán lenne kivel, de vele valamiért nem mered... HIV, AIDS? Szifilisz? Chlamídia? Condilloma? Tripper? HBV, HCV? Képben vagy?

Ami a szexhez kötődik, az általában tabu sok embernek. Hatalmas, csodás élményekhez juthatsz -- de aggódhatsz is: nem szedtél össze valamit? Ha titkolt kapcsolatod van, kihez fordulj, hogy le ne bukj?

A HIV-vonal információadással, felvilágosító, megelőző munkával próbál ebben Neked segíteni, rendelkezésre állni. Kereshetsz, ha aggódsz, hogy megfertőződtél-e, és tanácstalan vagy; ha már tudod, hogy megfertőződtél, és beszélni szeretnél róla; vagy csak van valami apróság, amire eddig nem leltél megnyugtató választ.


Hozzászólnál? Gyere és regisztrálj!
szkoti03
#1018 (2016-05-06 14:21:13) |
Üdvözlök mindenkit.

Egy olyan kérdésem lenne, még ugymond kezdő vagyok, és a kérdésem így szólna : Mi a következmény /hátrány, ha gumit használva átlagon felüli méretű pénisszel/védekezve hatolnak belém, és erősen/gyorsan dönget. Választ előre köszönöm, ha nem lesz törölve kérdésem :)
hiv-vonal
#1017 (2016-04-12 00:53:00) |
Válasz a(z) 1016. üzenetre:
Sokféle élethelyzet van. Ha pl. valaki egy kisebb településen lakik, és a szomszédja, vagy a nagynénje az asszisztens, kevésbé bízik az orvosi titoktartásban. Nulla az esélye annak, hogy egy HIV fertőzött veszélyeztetne pl. egy röntgenasszisztenst az állapotával, így gyakran eltitkolja azt. Az egészségügy ráadásul meglehetősen diszkriminatív: gyakran mondvacsinált indokokkal elutasítják a HIV fertőzöttek ellátását, és nem mindenkinek van ereje-bátorsága az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz, vagy a betegjogi képviselőhöz fordulnia.
Az egészségügyi rendelet szerint minden HIV fertőzöttet ugyanúgy el kell látnia a területileg illetékes egészségügyi ellátónak, mint a nem HIV fertőzötteket. Gyakori eset, hogy a HIV fertőzöttet a rendelés végéig várakoztatják, vagy küldözgetik ide-oda, arra hivatkozva, hogy speciális fertőtlenítést igényel az ellátása. (Kérdés persze, hogy mi van akkor, ha olyan HIV fertőzött jelenik meg a rendelésen, akinek gőze sincs az állapotáról).
A rendelet szerint a fertőzöttnek közölnie kell az invazív (azaz: testbe hatoló) ellátáskor az állapotát, de ezt sokan elkerülik.
Üzemorvosi vizsgálatnál nyilatkoznia kell a kliensnek, hogy "büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy fertőző betegségem nincs". HIV esetében ez azért is érdekes, mert munkavállaláskor csak az invazív munkát végzők számára (műtőssegéd, sebész, stb) kizáró ok a fertőzöttség, szakács, pék, óvónő, stb. nyugodtan lehet.
A HIV fertőzöttnek egyébként érdekében is áll közölnie az állapotát: annak szinte nulla az esélye, hogy megfertőzzön egy gumikesztyűs, védőöltözetes orvost - az orvos viszont könnyen bejuttathat a szervezetébe olyan kórokozót, amit a sérült immunrendszerével nehezebben tud kivédeni. Gyógyszert szedő fertőzötteknél pedig tudnia kell az orvosnak, hogy mit írhat fel, és mit nem.
Valóban, aki letiltatja az eü. adataihoz való hozzáférést, annak az adatai közt nem látható a HIV gondozás ténye. Ha nem tiltatja le, akkor akár a gyógyszerész is megnézheti, vagy az üzemorvos is.

[ugrás az előzményre]
richman007
#1016 (2016-04-10 12:23:55) |
Válasz a(z) 1015. üzenetre:

Köszi, ez így valóban hasznos...

Még két kérdés merült fel bennem:

1. Gondozásba veteted magad, majd pedig letiltod a TAJ számod alapján az állapotod láthatóságát, tehát akkor gondolom, ha elmész egy orvoshoz, nem látja az állapotod? Ezt jól gondolom így? Mit mond a törvény? Kell-e jelezned kezelőorvosodnak az állapotodat?

2. Mi a helyzet mondjuk egy munkáltatói üzemorvosi vizsgálat esetében?

Ezek szerintem olyan hétköznapi alap dolgok, ami mindenkit foglalkoztat, de pl nagyon kevés szó esik róluk különféle fórumokon... Sok ember szerintem azért nem jár el szűrésre, mert nem attól fél, hogy beteg, hanem attól, hogy mi lesz, ha kiderül, hogy beteg...

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#1015 (2016-04-10 02:07:21) |
Válasz a(z) 1012. üzenetre:
Ismételten egy jó kérdés.
Ha valakinek pozitív lesz a HIV tesztje, kétféleképpen dönthet: 
1.) - megtartja magának a titkot, nem kezelteti magát, és belehal 
2.) - vagy él a kezelés adta lehetőséggel, és gondozásba veszik.
 
Az első változat hátránya:
- fertőz
- romló egészséggel, látható és fájdalmas betegségekkel jár
- korlátok közé szorul az élete, mert munkavégzésre, önmaga eltartására és ellátására képtelenné válik

A második verzió kettős előnnyel jár: 
- teljes életet élhet, dolgozhat, és tünetmentesen élhet
- óriási mértékben csökken a fertőzőképessége.

A gondozásba vétel a TB terhére történik (a 3 havi kontroll is drága, a gyógyszerezés viszont csak nagyon keveseknek lenne megfizethető, hisz napi 10 - 20 ezer Ft-ba kerül).
A gondozásba vett HIV fertőzöttek kezelése, gyógyszerei ingyenesek, ezek árát a TB állja.
A gondozásba vétel ténye a TAJ szám alapján látható, de csakis egészségügyi dolgozók számára (orvos, patikus, stb). Aki ezt nem szeretné, letilthatja a hozzáférést az adataihoz.

Az anonimitást egyrészt az orvosi titoktartás, másrészt a törvény garantálja. A HIV fertőzöttség ténye személyes adat, és megkülönböztetett védelem alatt áll. Aki ezt megszegi, és az érintett személy beleegyezése nélkül másoknak továbbadja az információt, bűncselekményt követ el, amely 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#1014 (2016-04-10 01:38:50) |
Táplálkozunk. Az evéssel egy csomó betegséget okozunk magunknak akár kórokozók (gombák, baktériumok, vírusok) által, akár helytelen táplálkozás során, és megbetegszünk. Kinek jutna eszébe szégyellni ezt?

Levegőt veszünk, és beszippantunk kórokozókat (gombákat, baktériumokat, vírusokat), vagy káros anyagokat a levegőből, és megbetegszünk. Kinek jutna eszébe szégyellni ezt?

Összefogdosunk mindent utazás, vásárlás, üdvözlő kézfogás, vagy munkavégzés közben, s a bőrünkről belénk kerülnek kórokozók (gombák, baktériumok, vírusok). Ha megbetegszünk ettől, kinek jutna eszébe szégyellni ezt?

Szexelünk. Nem mi találtuk fel a szexet: ha ükszüleink ükszüleinek ősanyja meg ősapja nem tette volna, mi se lennénk itt. A szex nemcsak örömmel, élvezettel jár: vannak olyan kórokozók (gombák, baktériumok, vírusok), amelyek csak ezen a módon kerülnek át egyik emberből a másikra. Miért szégyelljük ezt?

Kell ezt egyáltalán szégyellnünk?

Az árulás, a lopás, a gonoszság szégyellhető kategória.
A betegség pedig gyógyítandó kategória.
*
Sosem szabad összekeverni a kettőt.*
hiv-vonal
#1013 (2016-04-10 01:12:02) |
Válasz a(z) 1011. üzenetre:
Nagyon jó kérdést kaptam.
A szexuális úton terjedő betegségek közül a 2. leggyakoribb a HPV (Human Papilloma Vírus) okozta kondilóma, más néven nemi szervi szemölcs. Sajnos, a HPV ellen az óvszer sem nyújt teljes körű védelmet. 
Sok ember hordoz valamilyen HPV-t (kb. 180 féle fajtája van), immunrendszer kérdése, hogy okoz-e szemölcsnövekedést is.
Sajnos, a HPV-variánsok némelyike bizonyítottan rákkeltő hatású. Életet ment, ha valaki tud a veszélyeztetettségéről, hisz a rendszeres vizsgálatok időben feltárják az esetlegesen rosszindulatúvá forduló folyamatot. A korai felismerés és kezelés életet ment!
Ismerőse félelmét (nemi szervi szemölcsével nem mer orvoshoz menni) egyrészt megértem, hisz nem mindenkinek egyszerű orvos előtt letolni a gatyáját egy szexuális fertőzés esetén, mert szégyennek, stigmának tartja állapotát.
Másrészt meg nem értem meg az orvostól való félelmét. Aki van olyan bátor, hogy szexel, az legyen akkor is bátor, hogyha összeszedett valamit, gyógyíttassa meg!
Kezeletlenül továbbfertőz, és kezeletlenül a nemi szervi szemölcse növekszik, szaporodik, egyre több lesz.
Az emberi faj a kezdetektől szexel, hozzánk tartozik, mint a levegővétel, vagy a táplálkozás. A szexhez pedig hozzátartoznak a szexuális úton terjedő fertőzések is. Szerencsére ezek zöme gyógyítható.
Ön- és közveszélyes ostobaság elutasítani, vagy elkerülni a kezelést!

[ugrás az előzményre]
richman007
#1012 (2016-04-08 19:09:59) |
Üdvözlök minden fórumozót.

Sokszor olvasom, hogy akik tesztre mennének, tartanak az eredménytől. Én szoktam szűrésre járni, szerencsére eddig mindig negatív eredménnyel.

Viszont, ami engem érdekelne, és szerintem még sokakat is, hogy ha mondjuk egy HIV szűrés folyamán valakinek pozitív lesz a tesztje, hogyan működik a folyamat? Hozzárendelik ezt a TAJ számhoz, vagy mi lesz pontosan? Mi garantálja azt, hogy valaki anoním maradhat? Láttam sok helyen pár leírást, de bevallom őszintén, nekem bonyolult, szívesen elolvasnék egy 5-6 tőmondatból álló kivonatot, hogy pontosan hogyan is megy ez...
amanda21
#1011 (2016-04-08 15:10:59) |
A(z) #1011 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#1010 (2016-03-22 22:07:31) |
Válasz a(z) 1009. üzenetre:
Makkegészséges partnertől semmilyen fertőzést nem lehet kapni. Azzal a meghatározással, hogy "alapvetően monogám típusú" valaki, értelmezési gondjaim vannak. Ha azt jelenti, hogy folyamatosan csak egy - és ugyanaz - partnere van valakinek, és a párjára ugyanez igaz, akkor nincs olyan külső veszély, ami fertőző betegséget hozna be a kapcsolatba.
Monogámnak lenni nem típus kérdése, hanem magatartásé. Bárki lehet monogám vagy poligám, döntés és kínálat határozza meg.
Ha valaki fertőz9tten kerül kerül be egy kapcsolatba, akkor a partnerének bármit átadhat akár csak orális szex során is.

[ugrás az előzményre]
pepe
#1009 (2016-03-21 17:08:40) |
A(z) #1009 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#1008 (2016-03-01 00:08:04) |
Válasz a(z) 1006. üzenetre:
Nem oszt, nem szoroz. A víz nyilván lemossa a baktériumok egy részét, de lemossa a bőrt védő zsírt is, így kevesebb kórokozó is elegendő egy fertőzés átviteléhez. Nincs jelentősége, hogy víz alatt, vagy víz fölött, a kockázat kb. ugyanakkora. Ha tutira akar menni, használjon óvszert.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#1007 (2016-02-29 23:58:43) |
Válasz a(z) 1005. üzenetre:
Azt megérteném, ha a fertőzésektől tartana, de hogy egy teszttől...? Sima vérvétel, több településen is - akár név nélkül - elvégeztethető. A teszttől nem változik meg az egészsége, csak megmutatja, milyen az egészségügyi állapota.
Ha amiatt tart a teszttől, mert fél annak az eredményétől, az rossz gyakorlat. Kisebb stressz egy tesztet elvégeztetni, mint elviselni, hogy olyan valakinek ad át egy fertőzést, aki nagyon fontos személy az életében.
Orális szex során (ha szopat) kevés az esélye a fertőződésnek. A nyalás már neccesebb, a benyalt hüvelyváladéktól már fertőződhet.

[ugrás az előzményre]
scout
#1006 (2016-02-29 18:46:23) |
Üdv mindenkinek!

Kíváncsiságból kérdezem,hogy ha tusolás közben történik orális szex,magyarul a zuhany alatt szopok,szopnak,az befolyásolja a fertőződés esélyét? Orgazmus nélkül,csak izgatásra gondolok.A folyó víz ill. a friss tisztálkodás befolyásolhatja a fertőzőképességet? 
zs90
#1005 (2016-02-29 00:41:48) |
Tisztelt HIV vonal! Pár alkalommal (4-5) látogattam prostituáltakat, mindig védekeztem csak a natur francia történt gumi nélkül, semmi jelét nem tapasztaltam elváltozásnak a testemen az aktusok utáni időszakban, beteg sem voltam utána. Van esélye hogy HIV fertőzőt lettem. Elégég tartok egy teszttől. Köszönöm a választ.
hiv-vonal
#1004 (2016-02-18 23:32:58) |
Válasz a(z) 1003. üzenetre:
Maga az izgalmi váladék nem tartozik a fertőzést átadó testnedvek közé (bár, ha ondót is tartalmaz, akkor már veszélyes lehet).
Amennyiben valamilyen szexuális fertőzése van a partnernek, akkor a hímvesszőről (makkról, a fityma belső oldaláról, a húgycsőből) átkerülnek a baktériumok. Gyakori pl. a toroktripper, amihez elég bekapni a hímvesszőt.
Orális szex közben keletkezhetnek apró vérzések (fogazástól, vagy akár a túl intenzív merevedéstől), a vér pedig képes többféle kórokozót is átadni.

[ugrás az előzményre]
husiszexifehernemus
#1003 (2016-02-18 12:43:39) |
Szia!
Orális szexnél az előváledék fertőzhet?
Köszi
hiv-vonal
#1002 (2016-02-16 09:01:51) |
Válasz a(z) 1001. üzenetre:
Legfeljebb influenzát... szexuális fertőzést így nem lehet kapni.

[ugrás az előzményre]
urlaub35
#1001 (2016-02-15 12:03:05) |
Szia!

A múlt héten voltam egy masszázson ahol csak kézimunka volt de én simogattam a lányt. A puncijába nem nyúltam csak a vénuszdombot simogattam meg talán egy kicsit a csiklót azt sem sokáig. Seb nem volt a kezemen. Elkaphattam valamit?Köszi a választ!
hiv-vonal
#1000 (2016-01-29 20:58:44) |
Válasz a(z) 999. üzenetre:
Ezzel a tünettel feltétlen el kell menni egy szakorvoshoz. A "halszag" trichomonas fertőzésre utal, de a tünetek némelyike klamídiára gyanúját is felveti. Kár halogatni: kb. 2 hét alatt megválik a tüneteitől a gyógykezelés hatására.
Persze egyk sem biztos, hisz távdiagnózist adni lehetetlen. Az említett fertőzések tökéletesen gyógyulnak - ha meg más, a labor és a szakorvos tisztázni tudja.
Addig is ügyeljen a bőséges folyadékbevitelre, a szeszt kerülje, és semmilyen szexuális aktust (önkielégítést se) ne végezzen!

[ugrás az előzményre]
hercegek
#999 (2016-01-23 17:35:07) |
A(z) #999 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#998 (2016-01-02 10:08:44) |
Válasz a(z) 997. üzenetre:
Bármilyet. Ha visszaolvasod a fórumot, erre több helyen is választ találsz.

[ugrás az előzményre]
zoli35
#997 (2015-12-25 06:48:58) |
A(z) #997 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#996 (2015-12-09 22:58:01) |
Válasz a(z) 994. üzenetre:
Az igazi veszélyt ilyenkor az a mérhetetlen idegesség és rettegés jelenti, amit ártatlan szexkalandod kapcsán megélsz.
Ha jólesett, nyelj egyet, és lépj tovább - ha nem esett jól, akkor meg úgyis másfelé terelődsz.
Amennyi köztetek történt, az csak kismértékben veszélyesebb, mint egy rozoga széken maszturbálni... Ennyi miatt kár idegeskedni.
Ha legközelebb hasonló kalandod lesz, húzz gumit a bekapandó péniszre, s akkor nem kell utólagosan gyötörnöd magad.

[ugrás az előzményre]
mijan
#995 (2015-12-08 18:31:43) |
!kep:http://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/a/USRf_a62202a/f4a144.jpg
Válasz a(z) 994. üzenetre: semmi olyasmit nem kaphattál el ami nem gyógyítható! NE IZGULJ!...Orális szex előtt kerülni kell a fogmosást, fogászati beavatkozás után pedig nem szabad. :) 

[ugrás az előzményre]
elhanyagolt
#994 (2015-12-08 12:53:12) |
Sziasztok, tegnap nagy hülyeséget csináltam, nagyon magam alatt vagyok és ezért meggondolatlan voltam és elmentem egy transznemű lányhoz (nem nagyon értem miért) igazából nem volt behatolás egyik oldalról sem de egyszer egy másodpercre bekaptam a péniszét. Most azon örlődöm, hohy elkaphattam-e valamilyen betegséget esetleg, A lány elmondása szerint nem beteg és elég igényesnek is tűnt, délután volt az esemény nekem reggel volt fogmosás és akkor sem volt vér a nyálamban, ejakuláció csak testen kívül történt. Nem tudom mit tegyek? Igyzából eléggé aggódom. 
hiv-vonal
#993 (2015-12-07 23:21:27) |
Válasz a(z) 992. üzenetre:
Csókolózni nyugodtan lehet, szexuális fertőzések ilyen módon nem kerülnek át a másik félre.
Orális szex során bármelyik szexuális fertőzés elkapható, ha nem használnak óvszert védekezésül.

[ugrás az előzményre]
tortmogyoro13
#992 (2015-12-07 10:55:59) |
Sziasztok! Ha két férfi csókolózik akkor el lehet kapni valamilyen fertőzést? Köszönöm a választ!
tortmogyoro13
#991 (2015-12-07 10:54:23) |
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne,hogy ha két férfi orálszexel gumi nélkül,akkor el lehet kapni valami fertőzést? Köszönöm a választ!
sonata
#990 (2015-11-21 09:24:08) |
Válasz a(z) 976. üzenetre:
Szerencse,hogy beloled keves van..

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#989 (2015-10-30 00:54:13) |
Válasz a(z) 937. üzenetre:
A kieset tömés nem jelent feltétlenül hámsérülést, hisz a fogat nem szövik át hajszálerek. Mielőbb csináltasd meg a fogad, mert a lyukban megtelepedő baktériumoktól már be tud gyulladni az íny, az pedig már fertőzési kaput jelent.
Rossz foggal emelkedik a fertőzési kockázat!

[ugrás az előzményre]
vekonyvekonyat
#988 (2015-10-29 08:07:27) |
Sziasztok!
Biszexuális vagyok, jelenleg egyedülálló.Le fogok feküdni egy férfival és kijött egy tömés a fogamból. A lukon keresztül bejutó testnedvtől elkaphatom az hív és egyéb vírusokat?
Előre is köszönöm a válaszotokat!
hiv-vonal
#987 (2015-10-20 21:51:56) |
Válasz a(z) 985. üzenetre:
A vérteszteknél az eredmény teljesen megbízható (99%), nyálteszteknél cirka 95 %-os. A teljesen 100%-os eredmény - az emberi szervezet antitestképző folyamata miatt - 3 hónap elteltével kapható meg.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#986 (2015-10-20 21:45:00) |
Válasz a(z) 984. üzenetre:
A toroktripper-kutatás, hazai, az orális szex során szerzett HIV fertőzésre vonatkozó adat nemzetközi kutatás.
A "mi az esély" kérdést átfogalmazom: volt esély, vagy nem volt esély fertőződni? Minden óvszer nélküli szexnél van esély fertőződni - ennek mértéke viszont ezer apró részleten múlik.
Ha egy kézfertőtlenítő annyira hatásos lenne, mint a rajta lévő reklámszöveg, akkor valószínűleg már nem lenne a világon semmiféle fertőző betegség.
HIV szempontból nézve a szex utáni mosakodás inkább árt, mint használ, mert az elszánt sikálással jó eséllyel lehet hámsérülést okozni.Praktikusabb a régi baka-módszer: szex után vizelni, és a fitymát 1-2 percre hátrahúzva megszárítani. Igaz, ez se tökéletes, de legalább idegnyugtatásnak jó.
Változatlanul az óvszerhasználat a legtutibb módszer, nem találtak ki eddig még jobbat.

[ugrás az előzményre]
gaborokto
#985 (2015-10-20 19:40:58) |
Sziasztok!
Azt szeretném tudni, hogy ha egy együttlét után 4 héttel elmegyek egy szűrésre, ahol 3-hetes ablakperiódusos teszttel dolgoznak, akkor az eredmény mennyire reális?
intimszex
#984 (2015-10-20 00:09:16) |
Válasz a(z) 983. üzenetre:
Köszi a választ.
Még tovább érdekelne, hogy ezek az adatok hazai felmérésekből származnak, vagy általában a világból. Mert igazából az érdekel nyilván, hogy ha itt nálunk orális szexben volt részem swinger klubban olyan nőtől, akinek nem én voltam az első ilyen kalandja, akkor mi az esélye annak, hogy valamit elkaphatok?

És még egy kérdés, hogy ha a szopás után a farkam megmostam, és lefertőtlenítettem Antivi kézfertőtlenítővel, amire az van írva, hogy hiv, hepatitis, hpv stb vírusokra is hatásos, akkor ez nyújt-e védelmet, ha esetleg a nő valamilyen virussal fertőzött volt. Köszi előre is a választ.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#983 (2015-10-17 18:35:26) |
Válasz a(z) 982. üzenetre:
Valóban, a Hepatitis C-re nem jellemző a szexuális úton való átadás. Megjegyzem, hogy mindez az egyszerű szexuális aktusokra vonatkozik, az anális szex, a menzesz alatt történt aktus,vagy az öklözés már tud olyan mértékű vérzéssel járni, amelyre mindez nem vonatkozik már.
Az orális szexre vonatkozó kérdés komplikáltabb. A gyűjtött adatok a fertőzöttek információi alapján állnak össze - hogy ki mit mond el szexuális gyakorlatáról, vagy mekkora annak igazságtartalma, az már kérdéses. 
A fertőzéseknél támpont lehet a lokalizáció: vírusoknál a nemi szervi herpesz, a HPV jellemzően ott produkál tünetet, ahol a fertőződés történt. A bakteriális fertőzések közül a szifilisz I. szakaszának tünete, vagy a tripper szintén a fertőződés helyén lesz tünetes. Szexmunkások körében végzett kutatásnál nagyon gyakori a toroktripper, HPV és a nemi szervi herpeszt okozó herpesz simplex II. is gyakran jár szájüregi vagy száj környéki tünettel.
A Hepatitis B olyan fertőzőképességgel bír, hogy annak mindegy,hol kerül a szervezetbe.
HIV fertőzöttek körében végzett kutatásnál a fertőzöttek 8 %-a esküdött arra, hogy szexuális gyakorlata alapján szájon át fertőződhetett.
Na, kb. ennyire veszélytelen az orális szex... Más dolog, hogy mit hisznek róla, és más a realitás.

[ugrás az előzményre]
intimszex
#982 (2015-10-14 23:16:18) |
Sziasztok!
Érdekelne hogy igaz-e az amit valahol a neten olvastam, hogy a hepatitic C még együtt élő, szexelő párok között is csak nehezen terjed át, mert kifejezetten vérrel tud csak átkerülni, és ilyen mennyiségű vér szex esetén nem kerül át egyik félből a másikba. 

A másik kérdésem a szopásra vonatkozik, hogy itt azt olvastam így is terjedhetnek a vírusok, de ugyanakkor minden profi lány vállal natúr franciát, és látszólag mégsem fertőződnek meg, úgy értem, hogy akkor már sokan megfertőződtek volna. Van-e arra konkrét bizonyítésk, hogy valaki tényleg szopás útján kapott HIV vagy hepatitis fertőzést, akár férfi akár nő?  
Köszi
hiv-vonal
#981 (2015-10-11 11:34:55) |
Válasz a(z) 980. üzenetre:
Óvszer nélküli szopatással vírusfertőzést nehezebben, bakteriális fertőzést könnyen el lehet kapni - teljes biztonságot az óvszeres szopatás jelent.
A "csikar" kifejezést nem tudom értelmezni - ha durva szopást ért alatta, akkor veszélyfokozó lehet, hisz hámsérüléssel járhat.
A menstruáción kívüli látható vérzés inkább méhszájsebre utal, azt mindenképp érdemes kivizsgáltatni!

[ugrás az előzményre]
szurke50
#980 (2015-10-08 13:27:54) |
Tisztelt hiv-vonal , 
Hetero vagyok, egy nővel járunk össze ez alkalmi kapcsolat. Óvszerrel nem szeretem az orális szexet kapni. Ez veszélyes lehet? 
Másik, hogy szeretem ha csikar, ez sérüléssel is jár. Veszélyes lehet?
Aktus után vérzett a partnerem. Azt mondta azért mert régen nem volt senkivel és így reagálhatja le a méhe. Ez igaz lehet? Én arra gondolok azért mert ujjaztam. 
hiv-vonal
#979 (2015-10-02 16:55:40) |
Skypeom nincs, viszont itt tudunk privát beszélgetést is folytatni, amikor online vagyok.
Egyéb esetben vagy levélváltással, vagy a fórumra írt üzenettel tudunk kommunikálni.

[ugrás az előzményre]
bela0037
#978 (2015-10-02 13:26:18) |
Hali van skypod beszélgetni 
hiv-vonal
#977 (2015-09-15 17:56:49) |
Válasz a(z) 976. üzenetre:
A véradás rendkívül fontos, egy-egy műtéthez néha több liter vér is elfogy. Emberélet múlik rajta, enélkül tragikusan hamar befejeződne valaki élete. Gyerekünké, szüleinké, testvérünké. vagy szerelmünké. Tisztelet azoknak, akik mások életét ezzel mentik meg.
De a véradás felelősség is: hiába mentenénk meg valaki életét, ha közben olyan fertőzést adnánk át a vérünkkel, amely megkeserítené a megmentett további életét.
Aki tud adni és megteheti, adjon csak vért! Aki viszont kockázatosnak ítéli meg az életmódját, ne kockáztassa egy megmentendő beteg ember életét.

[ugrás az előzményre]
mijan
#976 (2015-09-14 17:28:49) |
A(z) #976 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#975 (2015-09-14 00:15:29) |
Válasz a(z) 974. üzenetre:
Ha a partnernek semmi baja, akkor elkapni sincs mit tőle.
Azért nekem szöget ütött a fejembe ez az általános tévhit: "két monogám életet élő férfi..." Ezt megkérdőjelezem, hisz ez a két monogám életet élő férfi épp azzal kísérletezik, hogy ne legyen annyira monogám... Magáról mindenki tudja, hogy tényleg az első próbálkozása történt-e, de a partner esetében ez már csak bemondásos eset, amit van, aki hisz, van, aki nem.
Másik tévhit: "a partner jár szűrésre, és teljesen egészséges". A szifiliszes is egészségesnek látszik hetekig, a HIV fertőzött meg akár 10 évig is. A szűrésre járás helyesm ám tudni kell, hogy az aznap kapott fertőzetlenséget bizonyító lelet is csak a hetekkel korábbi állapotot képes jelezni. 2-3 hét alatt meg sok víz lefolyik a Dunán...
A védekezés nélküli szex után 1 nappal végzett teszt semmit se mutat abból, hogy megfertőződtél-e, vagy sem. Ehhez a legjobb teszteknél is legalább 14 napnak el kell telni.
Véradáskor alá kell írni egy nyilatkozatot, hogy büntetőjogi felelősség tudatában kijelented, hogy nem volt kockázatos esemény a közelmúltban az életedben. Ha tudtodon kívül fertőzötten adsz vért, akkor akár büntetőjogi felelősségre vonás is lehet a következmény. Aki ismeretlen előéletű partnerrel szexel védekezés nélkül, az ne adjon vért, vagy ha vért akar adni, ne szexeljen védekezés nélkül!

[ugrás az előzményre]
pi-boy78
#974 (2015-09-11 17:35:46) |
Sziasztok!
Hasonló dolgot szeretnék kérdezni, mint a #964-es: ha két, mondjuk monogám életet élő férfi egy randi erejéig találkozik, és történik anális behatolás, utána mi "várható"? (Ostoba kérdés, tudom...) A partner jár szűrésre, teljesen egészséges - és én is az lennék...
Egy nappal ezután véradáson voltam, az eredmények negatívok lettek - de úgy hallottam, hogy van egy időszak, amíg nem mutat ki semmit a teszt...
hiv-vonal
#973 (2015-07-15 21:38:08) |
Válasz a(z) 972. üzenetre: Láb közé szorított gyógyszerről eddig csak viccekben hallottam - gőzöm sincs, mi tűnt annak.
Az a saját döntésed, hogy gumi nélkül szexelsz-e, vagy sem. Azt viszont tudnod kell, hogy védekezés nélkül bármilyen fertőzést elkaphatsz, ami a partnerednek van. Nagy lutri, a döntés viszont a tiéd (meg az esetleges következmények is).

[ugrás az előzményre]
peter23
#972 (2015-07-13 09:03:05) |
A(z) #972 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#971 (2015-07-07 00:46:42) |
Válasz a(z) 970. üzenetre:
Képet nem látok, de nézd meg a 877-es bejegyzést. Elképzelhető, hogy papillomatozis. Normális, nem kóros jelenség.

[ugrás az előzményre]
thebence
#970 (2015-07-06 16:35:07) |
A(z) #970 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#969 (2015-06-15 07:17:20) |
A(z) #969 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
[ugrás az előzményre]
kivancsifi
#968 (2015-06-03 10:26:39) |
A(z) #968 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
kivancsifi
#967 (2015-06-03 10:26:38) |
Én csak azt kérdezném meg csendesen, hogy a lenyeléssel kapcsolatban a 914 vagy a 936 szakvéleménynek higgyek? :)
rettriwer
#966 (2015-06-02 19:52:18) |
Bátorkodom belekibicelni a HIV kérdésbe. Nos a HIV relatíve barátságos vírus. Köszönhetően az alacsony vírusszámnak. Nem úgy mint a HEPA C. Ez utóbbi sokkal virulensebb. Példával előállva, egy adott egységű vérben ahol mondjuk van 3-4 HIV vírus,abban az egységben a HEPA C-ből 2-300 van. Tehát a HEPA lényegesen agresszívabb. Vannak már -bár ez benneteket nem érint-olyan kezelési módok a HIV fertőzés területén,ahol pl. egy tűszúrásos balesetnél,ha azonnali ellátást kap a szúrt személy,99%-ban nem fertőződik meg.
hiv-vonal
#965 (2015-05-09 00:10:45) |
Válasz a(z) 964. üzenetre:
Ha egyik félnek sincs kórokozója, akkor nem is tudnak semmiféle kórokozót átadni.
Az egészség nem fertőz:)

Ilyen esetben maximum abból lehet galiba, ha a húgycsőbe kerülnek fekália-baktériumok. Ezek mindenkiben megtalálhatóak, a végbélben teljesen természetes a jelenlétük, ám a húgyutakat megfertőzhetik (pl. emiatt szokták már nagyon korán megtanítani a kislányoknak a helyes törlésirányt).

[ugrás az előzményre]
steve488
#964 (2015-05-07 20:37:25) |
Azt szeretném kérdezni,hogy mi van akkor, ha két teljesen egészséges és monogám férfi találkozik először a saját nemével, majd beleélveznek egymás szájába és fenekébe?
scout
#963 (2015-05-04 08:57:42) |
:-(

http://www.hir24.hu/belfold/2015/05/01/soha-ennyi-hiv-fertozes-nem-volt-magyarorszagon%281%29/#sl
hiv-vonal
#962 (2015-03-30 20:26:32) |
Válasz a(z) 961. üzenetre:
A Determine HIV1/2 Ag és Ab gyorsteszt a a vírus antigént és az ellenanyagot mutatja ki, így ha az negatív lett, nyugodtan várhatja a következő teszteredményt.
A vizsgálati módszer tökéletesen megbízható, az EU-ban ezt alkalmazzák mindenütt.

[ugrás az előzményre]
bela998
#961 (2015-03-30 00:06:13) |
Tisztelt Hiv-vonal!

Volt egy kalandom egy prostituálttal. Rá 21 napra (3 hét) elmentem a Szent László kórházba hiv szűrésre. Vettek vért, és csináltak egy gyorstesztet determine hiv1-2 ag+ab, ami negatív lett. Az lenne a kérdésem, hogy ez a módszer az antigént és az ellenanyagot is kimutatja? És így 21 nap után mennyire megbízható? Azt olvastam valahol, hogy az antigén már 2 hét után kimutatható, és a 3. héten már nagyon sok van belőle, tehát akkor ez a gyorsteszt elvileg már kimutatta volna? És az ELISA módszer az mennyire megbízhatóbb? Mert azt a tesztet is elvégzik, de arra picit még várni kell de nem tudok. :sir: 
Köszönöm szépen!
jessica20
#960 (2015-03-09 20:50:58) |
 :/ de rossz lehet az embereknek akik betegek de gondolni kell előre a következményre.... :( 
czjohnny
#959 (2015-03-09 13:21:58) |
A(z) #959 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
[ugrás az előzményre]

[1-60] [61-120] [121-180] [181-240] [241-300] [301-360] [361-420] [421-480] [481-540] [541-600] [601-660] [661-720] [721-780] [781-840] [841-900] [901-960] [961-1020] [1021-1080] [1081-1139]

A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.