Nemi úton terjedő betegségek

itt vagy: Eropolis > Belváros > Forum



Témagazda:

hiv-vonal


Nemi úton terjedő betegségek
Adódhat életedben olyan kérdés, ami nagyon aggaszt. Talán nincs kivel megbeszélned -- talán lenne kivel, de vele valamiért nem mered... HIV, AIDS? Szifilisz? Chlamídia? Condilloma? Tripper? HBV, HCV? Képben vagy?

Ami a szexhez kötődik, az általában tabu sok embernek. Hatalmas, csodás élményekhez juthatsz -- de aggódhatsz is: nem szedtél össze valamit? Ha titkolt kapcsolatod van, kihez fordulj, hogy le ne bukj?

A HIV-vonal információadással, felvilágosító, megelőző munkával próbál ebben Neked segíteni, rendelkezésre állni. Kereshetsz, ha aggódsz, hogy megfertőződtél-e, és tanácstalan vagy; ha már tudod, hogy megfertőződtél, és beszélni szeretnél róla; vagy csak van valami apróság, amire eddig nem leltél megnyugtató választ.
A Háttér Társaság a Melegekért egyesület keretein belül működünk, és évtizedes, e körben szerzett tapasztalatainkkal várjuk nem csak melegek kérdéseit. Bizalommal keress!


Hozzászólnál? Gyere és regisztrálj!
hiv-vonal
#856 (2013-10-08 21:37:13), feltűzött üzenet |
Válasz a(z) 853. üzenetre:
Tudtommal ide nem írhatok ki telefonszámot, de az elérhetőségünk megtalálható itt: www.hatter.hu/hiv
A két telefonszám valamelyike egész nap elérhető.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#903 (2014-04-22 01:29:12) |
Válasz a(z) 902. üzenetre:
Mindent "lehet" - hisz a szexben tanúsított magatartás kinek-kinek a maga döntése. Viszont kockázatok vannak: az összes szexuális fertőzést orális szex során is el lehet kapni. Ha vigyázni akar az egészségére, használjon óvszert.

[ugrás az előzményre]
nincs kép csinaldelottem
#902 (2014-04-09 14:32:52) |
Jó napot!
Azt szeretném megtudni,hogy az orális szexet lehet-e gumi nélkül csinálni anélkül,hogy valamilyen  betegséget elkapjak?Férfi férfinak.Mindenki így akarja de én félek ettől.
Tisztelettel:Béla
hiv-vonal
#901 (2014-04-06 23:46:42) |
Válasz a(z) 896. üzenetre:
A 2 órás vizelési tilalom azért van, mert bakteriális fertőzésnél a vizelet kimossa a húgyutakból az esetleg felgyűlt váladékot, így nem lenne valós a vizsgálat eredménye. Javaslom, érdeklődjön a vizsgálatot végző szakorvosnál, s ha javasolja, ismételje meg a vizsgálatot.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#900 (2014-04-06 23:41:44) |
Válasz a(z) 897. üzenetre:
Rossz kérdés a "mennyi az esély" - az számít, hogy volt esély megfertőződni, vagy sem. Egy elszakadt óvszer védekezés nélküli szexnek számít, tehát *volt esély* a fertőzésre. 
Nem biztos, hogy feltétlen elkapunk ilyenkor valamit. Ha a partner egészséges, vagy nincs fertőzési kapu sem a bőrön, sem a nyálkahártyán - megúszhatjuk. Ezt azonban vizsgálatokkal kell tisztázni. Amíg találgatunk, vagy valami tünetre várunk, továbbadhatjuk a fertőzést másoknak.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#899 (2014-04-06 23:32:58) |
Válasz a(z) 894. üzenetre:
Aki HIV szűrést végeztet, csak azt tudja meg, hogy HIV fertőzött (azaz: pozitív a teszteredmény), vagy a szervezete még nem találkozott a vírussal (ez a negatív teszteredmény.
A HIV fertőzötteken rendszeresen végeznek vizsgálatokat. Az immunrendszerük állapota mutatja, hogy tünetmentes szakaszban lévők, vagy a lepusztult immunrendszer miatt már AIDS stádiumban vannak-e.
miatt fontosak a szűrések. Az idejében felfedezett fertőzés (illetve a terápia során alkalmazott gyógyszerek)lehetővé teszi, hogy akár 30 - 40 év alatt se alakuljon ki az AIDS állapot a szervezetben.

[ugrás az előzményre]
morgocska55
#898 (2014-03-23 22:08:56) |
Válasz a(z) 897. üzenetre:

Ha visszaolvasol a fórumban megtalálod a választ is. DE bemásoltam.

hiv-vonal
#766 (2012-12-10 23:08:42) | 0 0| 
Válasz a(z) 765-es üzenetre:
Mivel ez egy óvszer nélküli szex volt, elméletileg bármilyen fertőzés átvehető a másik féltől. Mivel vannak hosszú ideig lappangani képes fertőzések, szűrővizsgálatokat javaslok. Vérvételből megállapítható már 3 hét elteltével, történt-e szifilisz vagy HIV fertőzés, panasz esetén kenetvételből, vagy ebből történt tenyésztéses vizsgálatból egyéb baktériumok jelenléte állapítható meg, vagy zárható ki. Mindezt elvégzik a területileg illetékes bőr- és nemi beteg gondozó intézetben. Házi praktikát, öngyógyítást semmiképp sem javaslok: a rosszul alkalmazott antibiotikumok ugyanis átmenetileg lehetetlenné teszik a kórokozók kimutatását, de azokat nem pusztítják el. Így tovább tudják ártó működésük folytatni, és későbbi partnereit is megfertőzheti ezekkel.

Ha nem védekeztél, akkor indokolt tesztet csináltatnod. 3 hét elteltével bármelyik szűrőállomáson elvégeztetheted a tesztet (érdemes egyúttal szifilisz szűrést is kérned). A 21 nap elteltével készült teszt 95%-os biztonsággal jelzi, mi a HIV státuszod, a maradék 5% kedvéért 1 hónap múlva történő ismételt szűrést javasolnak.

[ugrás az előzményre]
nincs kép magicjordan
#897 (2014-03-23 21:03:04) |
A(z) #897 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
nincs kép kanoslevi
#896 (2014-03-21 16:08:21) |
Sziasztok!
Voltam chlamydia tripper hpv, szűrésen és negatív lett minden,és most olvastam, hogy előtte 2 órával nem lehet vizelni,erről engem nem tájékoztattak és vizsgálat előtt egy órával vizeltem.
Eredményt ez befolyásolhatta vagy nem?? segítsetek kérlek köszönöm
morgocska55
#895 (2014-03-14 21:30:45) |
Válasz a(z) 894. üzenetre:el kell menned egy HIV tesztre.
Ki is van emelve itt a fórumon:

**www.hatter.hu/hiv**
Itt találhatod mit hol ....

[ugrás az előzményre]
nincs kép kemenyabre006
#894 (2014-03-14 06:12:11) |
Honnan tudom ha aids-es vagyok hogy az vagyok ? :O
hiv-vonal
#893 (2014-02-20 01:59:18) |
Válasz a(z) 887. üzenetre: Gyakran feltett kérdés, mennyire veszélyes az orális szex?
Tökéletesen veszélyes, épp olyan biztonsági eljárások javasoltak, mint anális vagy vaginális szexnél.
Gombás, bakteriális fertőzés könnyen átragad így. HIV fertőzés szempontjából az orális szex azon variánsai veszélyesek, amikor a szájba élveznek, vagy benyalnak a vaginába. A szopatás, nyalatás jóval kisebb rizikót jelent HIV-nél.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#892 (2014-02-20 01:51:51) |
Válasz a(z) 886. üzenetre:
Igen, ezen a módon bármit el lehet kapni. Rettegni fölösleges (visszamenőleg semmit sem változtat meg) - egy szűrés viszont indokolt.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#891 (2014-02-20 01:48:48) |
Válasz a(z) 885. üzenetre:
Nagyon örülök ennek a kérdésnek!
*Magyarországon nincs engedélyezett házi HIV teszt*,az interneten beszerezhetők tökéletesen megbízhatatlanok. 2 éve egy ilyen házi HIV-tesztet bevizsgált megkeresésemre a hatóság. A bekért dokumentumok alapján az EU-ban használt profi HIV tesztnek tűnt, a próbavásárlás során viszont egy vacak bóvlit kaptak. A cég külföldi bejegyzésű (nem engedélyezett szereknél ez mindig így van), a megindult eljárás hatására nyomtalanul eltűnt.
Egy HIV teszt eredménye nem gyerekjáték. Egy hamis negatív eredmény is tragédiákkal járhat, de egy hamis pozitív teszt is.
Az ÁNTSZ-ek, a bőr-és nemi beteg-gondozók ingyen, megbízhatóan végeznek vizsgálatot, de a magánlaboratóriumok is ettől olcsóbban, gyorsan és megbízhatóan végeznek HIV tesztet.
Tanulságos eset történt a múlt ősszel. Egy illető 420 (!) Ft-ért vásárolt egy gyógynövényboltban egy házi HIV tesztet. Kipróbálta, pozitív eredményt jelzett, elhitte. 2 hónap rettegés után rászánta magát végre egy hivatalos vizsgálatra. Az eredmény negatív lett.
Olcsónak tűnt - megérte?

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#890 (2014-02-20 01:22:47) |
Válasz a(z) 884. üzenetre: A sárgás váladékozás hátterében valamilyen bakteriális húgyúti  fertőzés áll. Lehet tripper, vagy klamídia, de nemcsak szexuális fertőzés állhat a háttérben. Jó hír, hogy gyógyítható, rossz hír, hogy magától nem múlik el. Mindenképpen szükséges a szakorvosi ellátás.
Amíg nem derül ki, mi  az ok, addig se szex (maszti sem), se ital, se túlfűszerezett ételek! Sok folyadékot igyon!

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#889 (2014-02-20 01:12:06) |
Válasz a(z) 883. üzenetre:
A leírás alapján sokféle oka lehet az állapotodnak. 
Az ilyen pattanásnak-kiütésnek tűnő bőrképletek lehető legrosszabb jellemzője, ha nem fáj, nem viszket. Viszketnie kéne, vagy sajognia, rossz, ha egyikkel sem jár. *Minél előbb meg kell mutatni szakorvosnak,* mert lehet ugyan más is, de *a "nem fáj, nem viszket kiütés" felveti a 2. szakaszos szifilisz gyanúját. *Kezelésre gyorsan gyógyul, elhanyagolva súlyos érrendszeri, idegrendszeri elváltozásokat okozhat.

[ugrás az előzményre]
somogy87
#888 (2014-02-18 19:01:38) |
A(z) #888 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
[ugrás az előzményre]
jjozsi
#887 (2014-02-18 18:32:11) |
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy orális szex (férfi-nő) esetén milyen betegségeket lehet elkapni? Azaz pl. ha egy nőt orálisan kényeztetek, veszélyben vagyok -e?
Köszönettel: 
j
sochi
#886 (2014-02-14 17:11:18) |
Sziasztok!

Érdekelne, hogy partner végbelére/be élvezéskor elkapható-e komolyabb fertőzés (konkrétan HIV)? Alapvetően csak kézimunka volt kettőnk közt, majd a "játék" végén ő hasra fordult én ráfeküdtem és a makkom a végbeléhez nyomtam, amitől rögtön el is élveztem. Ő összeszorította a fenekét, de lehet, hogy a makkom kicsit becsúszott (tényleg nem tudom jobban megfogalmazni) de dugáshoz köze nem volt a dolognak. Én is megijedtem és ő is, rögtön lemásztam róla. Én tudom, hogy tiszta vagyok, novemberben teszteltem és azóta senki/semmi nem volt - pont azért mert rettegek elkapni bármit. Róla csak remélhetem, hogy szintén semmi baja... 
Azóta csak ez jár a fejemben és nem jó élményként maradt meg. Gondolom van esély így elkapni, elvégre a bareback szex is hasonló. Elmegyek majd tesztre, de az ugye még 3 hónap...
Előre is köszönöm a választ.
passzivgeri
#885 (2014-02-13 09:10:36) |
Sziasztok!
Lehet volt már róla szó, de ma találtam a neten otthon végezhető HIV tesztet. Van ezekről valami véleményetek, mennyire működnek?
Bár tény hogy nem olcsó, de ~13e ftért lehet kettő venni, és ha mindkettőt elvégzem magamon azért gondolom elég nagy valószínüséggel megtudom, hogy tényleg pozitív vagy negatív az eredményem.

Magát a cuccot itt találtam (remélem nem veszitek reklámnak illetve tiltott dolognak, nem annak szánom) : http://www.magyarteszt.com
bkvbuszos
#884 (2014-02-13 04:53:07) |
A(z) #884 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
nincs kép sracbp
#883 (2014-02-11 20:02:38) |
Sziasztok,

Néha beleolvasok a fórumba, kifejezetten hasznosnak tartom, és örülök, hogy sokszor hasznos tanácsokat olvashatok. Sajnos, most nekem is meg kell írnom valamit: a szeméremdombomon az elmúlt időben apró, pattanás jellegű kiütések keletkeztek/nek. De nem pattanás, mert nem emelkednek ki a bőrből, nem érnek be, nem lehet őket kinyomni, a piros szélüktől nem annyira elhatárolható a "fehér" közepe. Ha összenyomom a bőrt, akkor se türemkedik ki, vagy csak minimálisan, ha "lekaparom" a közepét, akkor kicsit vérzik, majd egy kis, gombostűfejnyi seb keletkezik, ami begyógyul. Nem fáj, nem viszket, mindössze esztétikailag zavar, és mivel nem volt régen, ezért gyanakszom valami elváltozásra...:(

Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni...
g4dhcner
#882 (2014-02-11 18:11:33) |
A(z) #882 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#881 (2014-02-03 21:39:20) |
Válasz a(z) 880. üzenetre:
A szexuális együttlét azon formái, amik behatolással járnak (dugás, ujjazás, öklözés, nyalás) veszélyesek, mert óvszer, gumikesztyű használata nélkül fertőzést kaphat a partnerétől, vagy fertőzést adhat át. A nyalás elég strapás folpackon keresztül, vagy hosszában felvágott óvszeren át, így inkább hagyja ki.
Csókolózás, kézzel izgatás, comb, mell között végzett dugás nem veszélyes.
A pisi - bármilyen meglepő - steril, attól nem kell tartania.

[ugrás az előzményre]
nincs kép bluefeeling
#880 (2014-01-31 14:53:54) |
Pár kérdésem lenne. Egy fizetős hölggyel akarok együtt lenni. Mi az amire vigyázzak, tehát hogy ne kapjak el semmit?

Kérdések:

-ha szájjal elégítem ki a hölgyet, kaphatok-e el valamit illetve ezt továbbadhatom-e aznap este más hölgynek?

-pisiszexnél ha lepisilnek (szájba, arcra, nemi szervre) szintén ugyanaz a kérdés, kaphatok-e el valamit illetve tovább tudom-e adni (mert ugye nem szeretném). 

Ezekkel nem vagyok tisztába. 

Köszönöm a választ!
misha
#879 (2014-01-22 11:38:44) |
A(z) #879 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#878 (2014-01-21 20:27:48) |
Válasz a(z) 876. üzenetre:
Örülök ennek a kérdésnek. Számos csodaszer kering a neten, legtöbbnek csak az állítólagos előnyös tulajdonságait írják le. Ha engedélyezett szer, akkor hatásai és mellékhatásai teszteltek, amelyek szerepelnek a melléjük kötelezően csatolt tájékoztatón. Makkegészséges felnőtt szervezetét is próbára teheti némelyike. Amennyiben rendszeres kezelés alatt áll, feltétlen beszélje meg a kezelőorvosával, használhatja-e Ön ezt a szert?


[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#877 (2014-01-21 20:18:38) |
Válasz a(z) 875. üzenetre: 
Tanácsadó vagyok, nem doktor.
A leírt jelenség valószínűleg papillomatózis. Ártalmatlan jelenség, a férfiak egy részének a makkja ilyen. De ha biztosra akarnak menni, mutassák meg egy bőrgyógyászati szakrendelésen.

[ugrás az előzményre]
popej
#876 (2014-01-21 10:54:00) |
!kep:http://images.eropolis.hu/userimgs/7/USRf_7f7b1fe/560055.jpg
popej vagyok. A postámban hallottam a BIGMAN csoda szerről, vajon ez valoság vagy inkább csak átverés. Van egy olyan mondás mejszerint ha valami túl szép ahoz hogy igaz legyen akkor nem is igaz. De hátha mégis igaz--viszont nekem van olyan problémám hogy rendszeres ellenörzés mellett marfarin véralvadásgátlot szedek--igy is használhatom a BIGMANT.
kata33
#875 (2014-01-20 12:01:24) |
A(z) #875 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#874 (2014-01-19 23:50:13) |
Válasz a(z) 868. üzenetre:
valamit egészen biztosan elkapott - de hogy influenzát, vagy szexuális fertőzést kapott-e, azt majd az orvos kideríti.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#873 (2014-01-19 23:48:12) |
Válasz a(z) 870. üzenetre: Mivel a condiloma szexuális fertőzés, a partnerről óvszer nélküli szex során kerül át. Közös fürdővízzel, törölközővel, WC-deszkával, stb. nem terjed.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#872 (2014-01-19 23:43:24) |
Válasz a(z) 867. üzenetre:
Nyilván addig kell járnia orvoshoz, amíg a panaszai el nem múlnak. Jobbulást és kitartást!

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#871 (2014-01-19 23:26:17) |
Válasz a(z) 865. üzenetre:
Feltehetően gombás fertőzés a leírtak alapján. A bőrgyógyászaton hamar találnak rá megoldást, és a kellő diszkréciót is garantálják.

[ugrás az előzményre]
nincs kép peter55
#870 (2014-01-19 13:17:14) |
Elnézést kérek a condilomával kapcsolatos kérdésemnél kimaradt, hogy a végbél környékén található condilomáról van szó, azt hogy lehet összeszedni. Köszönettel. Péter.
nincs kép peter55
#869 (2014-01-19 13:05:39) |
Tisztelt Cím! Érdeklődöm, hogy candilomát anális közösülés útján, vagy közös fűrdő, stb útján is be lehet szerezni? Üdvözlettel. Péter
haritarto
#868 (2014-01-18 05:59:23) |
üdv kb 10-12 napja volt egy orális aktusom ma azt vettem észre hogy kicsit érzékeny ha nyelek és mintha valahol olvastam volna tünetjelként lehet hogy elkaptam valamit?
oziis
#867 (2014-01-15 11:57:22) |
A(z) #867 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
oziis
#866 (2014-01-14 10:44:39) |
A(z) #866 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
fape
#865 (2013-12-20 13:16:26) |
A(z) #865 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
bujacsaj
#864 (2013-11-30 20:04:42) |
tv2 Tények:
http://tv2.hu/musoraink/tenyek/139562_aids_vilagnap_jarvany_is_lehet.html

Gondolom ez a link jó helyen van itt.
Persze, ha zavarja a házirendet, akkor töröljétek! :)

[ugrás az előzményre]
cocoya3
#863 (2013-11-30 14:28:23) |
Valami fél mondatban kaptam el tévéből, hogy nagyon el van terjedve a 20on évesek között az aids az országban. Nem tudom melyik adó volt, család nézte este. Rémhírek, vagy valami valós alapja is lehet a híresztelésnek?
hiv-vonal
#862 (2013-11-26 01:25:53) |
Tulajdonképpen mindent megtett, amit a biztonsága megkövetelt: védekezett, a bőrtünetét megmutatta szakembernek. Megfázási tünetei nyilván már elmúltak, de lesznek idén még, hisz az időjárás kedvez mindenféle nyavalyának. A mostaninak és a jövőbeli betegségeinek se lesz semmi köze ehhez a szexhez... Igaz, ha erősen szorong egy aktus után, hogy milyen bajokat szerzett be a védekezés ellenére - a stressz leterheli az immunrendszerét, és bármit sokkal könnyebben elkaphat.
1. az említettek nem a HIV fertőzés tünetei
2. a HIV fertőzésnek nem jellemzője, hogy tünet legyen (30%-nál van csak tünet, 70%-nál nincs). 
3. Ha van tünet, akkor az egyszerre jelentkezik, a szextől számított 3. - 6. hét között, 4-10 napig tart, aztán magától elmúlik. Évekig semmi jelenség eztán.
4. Általános tévhit, hogy valaki megfertőződik, és azonnal tönkremegy az immunrendszere, azaz AIDS-es lesz. Ez nem így van: aki HIV fertőzött lesz, annak orvosi kezelés híján évek alatt tönkremegy az immunrendszere, és AIDS beteg lesz. Ehhez 7-15 év szükséges általában. Csak erre a végső stádiumra jellemző a kiszolgáltatott immunrendszer, amikor mindenféle betegség megjelenik. Ha valaki azt hiszi tehát, hogy 11 héttel a szex után máris AIDS beteg, akkor az egy irreális félelem.

[ugrás az előzményre]
tomas-27
#861 (2013-11-16 23:05:59) |
A(z) #861 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
morenita
#860 (2013-10-21 07:15:42) |
Kedves Uram, ide is kiírom az Önnek írt levelemet, hadd lássák mások is. Van fejlemény.

Valóban nem "tesz jót" a hüvelyflórának, ha belenyalják a bélflórát, kenetből megállapították, hogy csúnya bakteriális gyulladásom van, nincs is már hüvelyflórám, az orvos szerint pont emiatt  - azaz gondolom, főként amiatt, hogy utána fütyivel bele is dörzsöltük a szövetekbe.
Most egy kúrát írtak fel nekem, a beljebbi szerveimet majd utána vizsgáljuk.
Már nem vagyunk együtt a fiúval, de megkértem, hogy kísérjen el a vizsgálatokra énmiattam is, hogy ne kelljen egyedül végigcsinálni, őmiatta is (gumi nélkül voltunk együtt és hogy hallja a szakvéleményt, és hogy nem szabad ilyet csinálni), és a többi barátnője miatt is, akik már elkaphatták.
Az is lehet, hogy nem nálam kezdődött a dolog, hanem már hozta mástól, mert gondolom, másnak is belenyalt a popójába.
Most olvastam a levelét, hogy nem hajlandó velem konzultálni és elkísérni a nőgyógyászati vizsgálatokra és állni a költségek felét, amire szintén megkértem.
Már eddig is nehéz volt, és még nincs vége, nem akarom mással végigcsinálni, ő az illetékes. Fél évig jártunk együtt.
Az anyukája védőnő és mégsem adott neki megfelelő intimhigiénés felvilágosítást, emiatt van az egész.
Már 10 E Ft fölött vagyok és még mindig fáj a hasam.

Legyen kedves, segítsen, nem tudom, mit csináljak ebben a helyzetben, ha nem úgy viselkedik, ahogy az elvárható és helyes.
M.
hiv-vonal
#859 (2013-10-21 06:28:58) |
Válasz a(z) 858. üzenetre:
Először is: bármely bőr-és nemibetegggondozó intézet köteles ellátni a tünetekkel jelentkezőket.
Visszafertőződés: valóban szexuális úton történik. A törölközővel is átvihető a kórokozó, de erre csak pár percig van lehetőség, mert testen kívül hamar életképtelenné válik a kórokozó.
Fontos az antibiotikum egyidejű szedése - a szexet mellőzni kell közben - mert enélkül érvényesül a pingponghatás, és oda-visszafertőzik egymást.

[ugrás az előzményre]
oziis
#858 (2013-10-20 01:07:46) |
A(z) #858 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#857 (2013-10-08 21:47:13) |
Válasz a(z) 854. üzenetre:
Mindez akkor okozhat veszélyt, ha a sérülést követően védekezés nélkül szexelnél valakivel, és partnered beléd hatolna. Természetesen nem zárható ki, hogy a sérülés a széklettel felülfertőződjön - ez a gyógyulást lassíthatja. Rideg, kemény tárgyakkal kerülni kell a dildózást: érdemes erre a célra beszerezni rugalmas, testszerű dildót. Nem szabad sajnálni a síkosítót, mert ezzel elkerülhetőek a nyálkahártya sérülései. Utóbbi bármelyik drogériában beszerezhető: általában az óvszerekkel egy polcon találod meg, ha a beszerzésre szánod magad.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#856 (2013-10-08 21:37:13) |
Válasz a(z) 853. üzenetre:
Tudtommal ide nem írhatok ki telefonszámot, de az elérhetőségünk megtalálható itt: www.hatter.hu/hiv
A két telefonszám valamelyike egész nap elérhető.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#855 (2013-10-08 21:32:15) |
Válasz a(z) 852. üzenetre:
Információim szerint hétfőn, szerdán 8-től 12-ig és 13 órától 16-ig van szűrés. Pénteken 8 és 10 között lehet menni. Érdemes telefonon pontosítani: a címet, telefonszámot megtalálod a www.hatter.hu/hiv oldalon.

[ugrás az előzményre]
egyetemista19
#854 (2013-10-08 20:59:46) |
A(z) #854 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
nincs kép ferfiaspasik
#853 (2013-10-08 20:11:28) |
A(z) #853 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
mezgaaladar
#852 (2013-10-08 16:33:21) |
Szia!
Tudnál nekem segíteni, hogy mikor van hiv-szűrés Veszprémben? Többféle időpontot találtam és nem tudom melyik a valódi.
Előre is köszönöm a segítséget!
mezgaaladar
hiv-vonal
#851 (2013-09-26 23:52:43) |
Válasz a(z) 850. üzenetre:
Is - is. Értesítést is küldenek, s a vért sem használják fel.
Nem érdemes a véradást tesztelésre használni: a véradás előtt kitöltött adatlap ugyanis tartalmaz olyan kérdést, hogy volt-e kockázatos szexuális kapcsolata a véradást megelőző időben? Az erre adott válasz büntetőjogi felelősséggel is jár. Ha valaki azt jelöli be, hogy nem volt, ám valamelyik kórokozóra mégis pozitív a vérmintája, kellemetlenség is válhat belőle.

[ugrás az előzményre]
cdfiubudapest
#850 (2013-09-25 00:49:52) |
A(z) #850 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hiv-vonal
#849 (2013-09-24 20:41:48) |
Válasz a(z) 844. üzenetre: Legkorábban (14 nap elteltével) a Szent László kórház víruslaborában végeztethető el a vizsgálat - ez fizetős, kb. 8 ezer körüli az ára. A kapott eredmény tökéletesen megbízható.
A gondozőkban, HIV-szűrőállomásokon használt tesztek legalább 21 nap elteltével végezhetőek el. Az ilyenkor kapott eredméy 95 %-os - javasolni szokták, hogy ezt 1 hónap múlva kövesse egy újabb teszt a tökéletes biztonság miatt.

[ugrás az előzményre]
hiv-vonal
#848 (2013-09-24 20:37:14) |
Válasz a(z) 843. üzenetre:
Ez az az eset, amikor sürgősen orvoshoz kell menni.Minél később kezdődik a kezelés, annál lassabb lesz a gyógyulási folyamat!
A lebukástól való félelem érthető, viszont felülírja, hogy a titoktól a nagyobb érv. párjának tartós egészségkárosodása. Ha pl. emiatt válik meddővé, nehezebben könyveli el, mint egy félrelépést.

[ugrás az előzményre]
morgocska55
#847 (2013-09-24 18:20:37) |
Válasz a(z) 844. üzenetre: Szintén visszaolvasva ott van a válasz.
" Ha partnere frissen fertőzött, nagyon veszélyes lehet, mert ebben az első, kb. 8-10 hetes szakaszban nagyon magas víruskoncentráció jellemzi."
 Olvasd el még a 760-as választ is abban még konkrétabban is le van írva.

[ugrás az előzményre]
morgocska55
#846 (2013-09-24 18:12:33) |
Válasz a(z) 845. üzenetre:
Elég lenne csak a fórumot visszaolvasni és megtalálod a választ.
807-es válaszban ott is. 
De kedvedért ide is bemásolom:
" Orális szex végzésekor a vírusos fertőzések kisebb kockázatúak, mint vaginális vagy anális aktus során. Bakteriális fertőzéseknél az esély közel azonos."

[ugrás az előzményre]
csakbatran
#845 (2013-09-19 12:39:51) |
Üdvözlöm! Engem egy dolog érdekelne amire nem kaptam még konkrét választ! Az lenne a kérdésem hogy az orális szex alkalmával úgy nőknél mint férfiaknál mi az a nemi betegség ami elkapható ilyen együttlét során! Várom és előre is köszönöm a választ!
flame007
#844 (2013-09-18 23:18:10) |
Szia!

Voltam valakivel akitől kicsit tartok,hogy esetleg pozitív.. mennyi idő után tudom megcsináltatni a HIV tesztet úgy,hogy 100%-osan ki lehessen mutatni egészséges vagyok, vagy sem?  

elöre is köszönöm 
Anti

[1-60] [61-120] [121-180] [181-240] [241-300] [301-360] [361-420] [421-480] [481-540] [541-600] [601-660] [661-720] [721-780] [781-840] [841-900] [901-904]