Idegenek

itt vagy: Eropolis > Belváros > Blog > pandora > 38

Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...
Írd meg az életed, írd meg a mai napod! Jó volt? Mi volt a jó benne és mi hiányzott? Mi húzott fel a legjobban ma? S minek örültél? Mi volt a legérdekesebb ma Eropolisban? Hát a külvilágban mi történt?

pandora blogja


Krampuszok
Még az elején, a kezdeti szárnypróbálgatásaim alatt itt, egy éjjel privire hívott valaki. Pimasz volt, érdeklődő, kritikus, és lendületes. 12 órán át cseteltünk. Aztán heteken át minden nap... Még nem jött el a találkozás ideje, de a mindennapi hosszú beszélgetésekkel próbált visszatartani másoktól... Egyszer azt mondta:

- Összekoszolnak a krampuszok.

Rég nevettem akkorát! :D Krampusz alatt mindenkit értett, aki nem ő.
Soha még ilyen érdekes embert nem ismertem...hosszú és bonyolult, se-veled-se-nélküled történet lett, utazás egy hullámvasúton. Amióta itt vagyok, párszor megfordult velem a világ. 
Már nincs itt, de visszavonhatatlanul elindított egy úton, ahol megismerkedhetek egy bővebb önmagammal.

Történetek és gondolatok rólam, néha róla, néha a krampuszokról, néha meg bármi másról. ;)
« előző bejegyzés^ összes bejegyzés ^következő bejegyzés »
Idegenek
#38 2018-01-04 20:21:36
Van egy barátom, akivel sok dologban nagyon egyformák vagyunk.

Mindketten profi összeesküvés-elmélet készítők és okozók vagyunk, konspiráció, fondorlat, némi becsületesen gyarló erkölcstelenség (ha van ilyen :P ) tekintetében egymás gondolatait is megértjük, és a legőszintébben és legempatikusabban tudjuk megvitatni az aktuális szív és testügyeket is, lévén időnként jól jön a másik nem kíméletlenül és cinkosul egyenes nézőpontja. :) Abban is egyetértünk hogy mindketten tuti a pokolban fogunk fortyogni, dehát lesz ami lesz...ez van.  :napersze: 

Felhívott hogy van egy olyan film, ami nagyon nekünk való, megnézte de szívesen újranézné. Hát tegnap végre némi chips és harapnivalók beszerzése után leheveredtünk nála a tévé elé és megnéztük együtt.

Amiért megírom ezt, az az, hogy nagyonis Eropolisra való a film témája, és őszintén ajánlom azoknak, akik szeretnek gondolkodva szórakozni.
Nem valami hollywoodi szuperprodukció, nincsenek benne híres szereplők, nem boncolgat fennkölten bölcselkedő filozófiai témákat, és nem kábít túlvilági és egyéb megfoghatatlan eszmékkel sem. Viszont elgondolkodtat egy nagyon egyszerű, aktuális, hétköznapi, de közben borzasztó fontos témáról:

Hol van a határa a magánszférának és a csalásnak, mi a helyzet a titkokkal...jobb ha ott maradnak ahol vannak, vagy jobb őszintén élni még ha megbántjuk is ezzel azokat akik mást várnának tőlünk?

Mindenkinek akit érdekel az őszinteség vs. titok dilemmája, őszintén ajánlom a filmet.

Anélkül hogy spoilereznék, az alapszituáció.
Egy társaság, régi barátok, összejönnek egy vacsira. A játék a következő: mindenki tegye ki az okostelefonját az asztalra, és néhány órán keresztül ami érkezik rá, legyen az sms, csetüzenet, email, vagy hívás, az megy a közösbe...mindenki hallja és látja. Vajon hogyan sül el egy ilyen ártatlannak látszó játék...
Jujjjjj...várakozáson felül. :)

A film kimondatlan végső kérdése az alternatív befejezés. Mi a jobb? Hagyjuk mégis Ibolykát nyugodni?

Ez a kérdés nekem is egy örök paradoxon. Mindkét változatot próbáltam... és mindkét változattal égettem már meg magam.
A legjobb ha valaki úgy él hogy azt bátran kiteregethesse? Lehetséges egyáltalán úgy élni? Részemről nem hiszem. :( Marad az üst.  :napersze: 

Na de addig..?  :o 

[html][/html]

22 hozzászólás |

Hozzászólások

pandora#38#22 2018-01-08 19:01:49
#stormborn: 
:D <3 
Valószínűleg ennyi idősen én is ezt írtam volna.

Csak (ami szintén benne van a filmben, és -szerintem- az életben is) az igazságot elég szarul fogadják. És nem is nagyon lehet érte senkit hibáztatni. És van az a pont, van az a tapasztalat-mennyiség, amikor már azt mondja az ember, hogy mindenben nem érdemes. Erre vonatkozik a "de a titkok terén a valóság mégiscsak szignifikánsan a "nem"". A többség bizony a titok megtartását választja.

Tudom, most feláll a szőr a hátadon ettől :D de korral hamarabb döntünk úgy hogy jobb Ibolykát hagyni nyugodni...miközben arról ábrándozunk, mennyire szép világ is lenne ahol nem kell a titkaink terhét cipelni.

Csak sajna az őszinteségi kísérletek során általában több a veszteség mint a nyereség. Én magam is szinte minden ilyen "őszinte kapcsolat" kísérletem után arra jutottam, hogy a titkok jobb helyen vannak elrejtve, azokra *igazán* senki sem kíváncsi. ;)
(Nekem ezt az árnyalatot mondta a film is...)

Tudod, mi volt életem első leckéje? :)
Amikor bedőltem az ovónéninek hogy "nekem bármit elmondhatsz". :D
A második leckéje pedig amikor egy srácnak beismertem hogy tetszik. :D Attól kezdve akkora arca lett hogy meg is utáltam, és hazugnak lettem minősítve amikor végül nagy ívben utasítottam vissza. :(

Ettől függetlenül időről időre teszek egy próbát olyannal akiről feltételezem hogy felnőtt a feladathoz, vajon hogyan műxik az őszinteség. Az eredmény felemás.
Találtam pár olyan barátot, akivel 100%! De érzelmi-szexuális kapcsolatot, ahol ez működik, soha. Míg a hazugságok viszonylagos egyensúlyt hoznak, addig az igazság feszkót, bizalmatlanságot, félreértéseket, idegességet - mindenki azt szeretné hallani amit szeretne hallani...ha érdekei fűződnek hozzá vagy érzelmileg érintett. 

Egy barátságnál nincs érdek. Ott működhet. De ott se mindig, mert az emberek nagy része még saját magát is szeretné becsapni. És sikerrel is teszi!  :vigyor: A barátaim-barátnőim között viszont vannak olyanok (például akit itt említek), akikkel érdemes őszintének lenni...és hihetetlenül jó, agyi-lelki pihenés, felüdülés velük lenni, kimonhatom amit gondolok, elmesélhetem amit tettem...no ítélkezés, no következmények. :D Sajnos elég kevés ilyen van. :(

És ha a film esetleg tényleg állást foglalt (amúgy szerintem nem feltétlenül), abban mi a rossz?  :vigyor: Alkotói szabadság. Szabadon el lehet dönteni melyik oldalt akarja megmutatni. Ez egy rétegfilm, nem egy betseller. :)
Ja, és 12 éven felüli. Úgyhogy a 10 évesek még nem emiatt fognak hazudni. :D :D

Számomra a film milyen új szempontot tudott mutatni? :) Természetesen megerősített abban, hogy ha jól akarom magam érezni a bőrömben, akkor hagyjuk az okostelefont a táskában. ;) (Szó szerint és képletesen is.)

Az engem mi izgat fel, és a mire vágyom féle titkolózással pedig az a baj, hogy sok olyan dolog, vágy, szituáció lehet, amiről ha a másik tudja (pláne tőlem) hogy vágyom rá, akkor már egyáltalán nem olyan. :( Vagy ő nem tud tenni az ügyért, és rosszul eshet neki.
Persze egyszerű dolgokban igen, az a jó. Ha például szeretnék talpig latexben szexelni az Eiffel torony pillére mögött, azt simán elmondanám a páromnak, hiszen még segíthet is benne. ;) Bár még ilyenhez se volt szerencsém.

Amiért lelkileg megérint a film még egy olyan tapasztalt "érintett" konspirátort is mint én...mert néha én is arról ábrándozom, hű de jó lenne egy tökéletes partner, akinek nem kell kozmetikázni a tényeket hanem mehet bármi. :D

De az utópia, sci-fi, misztikum. :D A kor növekedésével csökken a hit a csodákban. ;)
stormborn#38#21 2018-01-08 17:43:58
#pandora: Hol sugalltam én olyat, hogy ne lehessen eltérő véleményed? Vagy nem értem miért kellett kihangsúlyozni, hiszem magától értetődő.

Véleményem szerint ez a film káros, mert a valóságnak csak egy szeletét mutatja be, annak érdekében, hogy a döntési lehetőségek közül egyet látványosan jobb színben tüntessen fel. És ugye főleg azért káros, mert nem tűnik annak, nem hulladékként van eladva. Érdekesen indul, végig van benne feszültség, kíváncsivá teszi a nézőt, hogy mi fog kisülni ebből, stb. Igényesen és jól van megcsinálva az egész, és pont annyit ken el a valóságból, hogy az még ne legyen szembeötlő, de jelentősen tudja befolyásolni a nézőt.

Puzsér szokta mondani, hogy a 4 lehetőség közül a legveszélyesebb a rosszat jól csinálni, és ez a film pontosan ilyen. Én erre próbáltam erőteljesen felhívni a figyelmet. 

"de a titkok terén a valóság mégiscsak szignifikánsan a "nem""
Nem teljesen értem, hogy ez mit jelent. A valóság az, hogy jellemzően az emberek titkolóznak, ezt aláírom, de azt sehogyan sem látom igazolva, hogy jellemzően ez jó döntés lenne. 

Igen, a gondolkodás érdekes lenne, de el nem tudom képzelni, hogy például számodra ez a film milyen új szempontot vagy ötletet mutatott, amire eddig nem gondoltál a témával kapcsolatban (mivel erőteljesen érintve vagy, ezért gondolom az évek során elég sokat gondolkoztál azért ezen). 

Most ez kicsit más, de például van az "engem mi izgat fel", "én mire vágyom titkolózás". Sokáig egyébként az ember saját maga előtt is titkolózik. Aztán ha magának valahogy beismeri, akkor szokott jönni, hogy a párja előtt titkolózik. Nálam ez például egyértelműen az a kategória, ahol a jó döntés az esetek 95%-ban az, ha az illető elmondja a párjának a dolgot. 
pandora#38#20 2018-01-08 17:00:25
#stormborn: 
Nem álltam ki amellett hogy ez a film etalon lenne. :) Jogod van hozzá, hogy rossznak ítéld! 
(Ahogy nekem jogom van hozzá hogy véleményt formáljak róla, ami esetleg nem hajszálpontosan ugyanaz mint a tiéd. ;) )

Amit állítottam, hogy elgondolkodtató. Nekem legalábbis az volt.

Amúgy ha vissza akarunk kanyarodni az életre...az egy dolog hogy mikor mi a helyes vagy jó, erről most nem is akarok nagyon vitázni mert mindenki maga érzi a határait, de a titkok terén a valóság mégiscsak szignifikánsan a "nem". Persze ezt is lehet sokféleképpen boncolgatni...

Engem nem a végső Nagy Igazság érdekel (olyan nincs mert ahány ember annyi igazság), inkább maga a gondolkodás. :)
stormborn#38#19 2018-01-08 16:52:52
#pandora: Nem nekem címezted, így csak most látom. :(

Egyáltalán nem vagyok idealista. Attól, hogy egy adott helyzetben tudni vélem, hogy mi a helyes megoldás, még egyáltalán nem jelenti azt, hogy úgy gondolom, hogy könnyű megvalósítani vagy, hogy azt várnám el, hogy megvalósuljon,de ha bárki bármilyen helyzetben annak az ellenkezőjét sugallja, és ellentétes üzenetet akar közvetíteni, akkor azért jelzem, hogy nincs ez így rendben. 

"Ha mindenki igazat mondott volna, aztán egymás nyakába borulnak, akkor annyira lenne hiteles, mint amikor a szépségkirálynők világbékéről meg jótékonyságról beszélnek. :-)"

Hol írtam én ilyet, hogy ez hiteles lenne. Amit írtál befejezés, az pontosan annyira valószínűtlen, mint az, hogy valaki meghal egy ilyen beszélgetés/este végén.
Pontosan ugyanezt a részt forgattad ki az abortuszos hasonlatban is, pedig nem volt szó olyanról, hogy legyen minden boldog. Nekem például nincs határozott véleményem az abortuszról, ha én akarnék egy hiteles és jó filmet csinálni erről, akkor bemutatnám mind a két lehetőség pozitívumait és negatívumait is. Még az is lehet, hogy lenne részemről állásfoglalás, de nem ennyire eltorzult mértékben.

Szerinted, ha a filmet megnézőket előtte és utána megkérdeznénk, hogy megosztana-e egy súlyos titkot barátaival/családjával, akkor nem nőne szignifikánsan a "nem"-ek aránya? Természetesen az emberek felelőssége elsősorban, hogy mit és hogyan választanak, de itt most úgy tűnik te voltál idealista, azzal a gondolattal, hogy egy rossz üzenet közvetítése nem tereli rossz irányba az embereket. 
"Lehet persze hogy valaki ebből azt szűri le, hogy hű de jó dolog titkolózni, de az nem a készítők felelőssége hanem a nézőé, "

Ezzel a gondolattal úgy általánosságban mélyen nem értek egyet. Ha én csinálok egy menő filmet, menő sztárokkal például, ahol agyba-főbe drogoznak (itt most nem fűre gondolok), akkor nekem nincs felelősségem abban, ha ennek hatására több fiatal fogja ezt vonzónak találni és kipróbálni?

A film akkor lett volna jó, ha a két döntési alternatívát objektívan és pártatlanul mutatja be. A titkolózás hátrányairól egy szó sem esett, pedig van neki bőven, ahogy az őszinteség esetleges pozitívumai sem kerültek elő. Jelenleg úgy néz ki, hogy az érvek nagyjából harmada lett bemutatva, a többi meg házi feladat (ha optimista akarok lenni), gondold végig otthon. Vagy ez a helyzet áll fenn, vagy az, hogy szerintük ez volt az összes érv, melynek alapján egyértelmű, hogy melyik a jó döntés, és a szádba rágtak egy választ. Egyik esetben sem gondolom továbbra sem, hogy ez egy jó film lenne. 


esther#38#18 2018-01-06 11:24:21
#mirmike77: 

De, én azért néztem meg! ;) 
food-to-go#38#17 2018-01-06 03:20:28
láttam, nagyszerű film
egyvagyok#38#16 2018-01-05 23:33:08
#mirmike77: 
Biztos, csak be akarják bizonyitani, hogy nincs semmi bajuk ;)
mirmike77#38#15 2018-01-05 21:36:39
#pandora: Kezdem érteni, miért csatolnak folyton képet a levélhez :D 
pandora#38#14 2018-01-05 21:28:37
#mirmike77: 
Talán nem volt hozzá kép. :) Az emberek vizuálisak, és ami több érzékszervre hat, könnyebben észreveszik. Ilyen ez a multimédia-kor. :D

(a másik hozzászólásra:  ;) - már csak égitest, nincs több jelentése)
mirmike77#38#12 2018-01-05 19:35:59
Jóval korábban, úgy kb. fél évvel ezelőtt egy másik téma kapcsán én már ajánlottam ezt a filmet.Érdekes módon akkor sokan csöndben maradtak....Vajon miért? :napersze: 
esther#38#11 2018-01-05 10:07:02
Direkt nem olvastam el, hogy mit írtatok, hogy ne befolyásoljon.

Láttam pár hónapja. Nem tetszett. :(  
Már eleve fenntartásaim vannak a francia filmekkel, nem véletlenül. :/ 
Az alapötlet nem rossz, de vontatott az egész cselekmény, na és a vége?! :o  Hát azon akadtam ki a legjobban. Mi az, hogy rám van bízva a befejezés? :napersze:  Ne már! Legyen egyértelmű, hogy színitanoda volt, vagy igaz, és mindenki lebukott. :D 

Ami a kérdést illeti, miszerint jobb-e őszintének lenni mindig mindenben, a válaszom: nem.  ;) 
pandora#38#10 2018-01-05 04:14:55
Idealista vagy. :)

Ha mindenki igazat mondott volna, aztán egymás nyakába borulnak, akkor annyira lenne hiteles, mint amikor a szépségkirálynők világbékéről meg jótékonyságról beszélnek. :)

Ez egy olyan film, ami rá akar mutatni valamire, amin illene elgondolkodni. Mert *EZ* az élet, ez a valószerű. Sajnos! 

Az abortuszos példa azért csúsztatás, mert ott az elszenvedővel tesznek/nem tesznek valamit és ebbe egy szemernyi beleszólása sincs, míg ebben a szituációban mindenki a maga sorsa felett dönt.
Amúgy értem, mit akarsz vele szemléltetni, és persze, az a világbéke tök jó lenne, ahogyan az is ha a nehéz sorsú anya megtartja a besikeredett nemakartasenki gyereket akiből aztán a világ megmentője lesz és boldogan élnek míg meg nem halnak...csak sajnos nem az a valóság. :(

Ez a film azt választotta hogy a valóságból szeretne egy (aláírom és szándékosan) kissé túlzó szeletet mutatni, mert ezen már érdemes eltűnődni.

Lehet persze hogy valaki ebből azt szűri le, hogy hű de jó dolog titkolózni, de az nem a készítők felelőssége hanem a nézőé, akinek mindig joga van az eltérő véleményhez, hiszen vetíti a saját életére is.

Ha a kezünket a szívünkre tesszük, vajon hányan tehetnénk tiszta szívvel az asztalra az okostelefonunkat?! Főleg itt, Eropoliszon...kevesen. :(
stormborn#38#9 2018-01-04 22:42:08
#pandora: Nem, pont az a problémám, hogy felvet egy kérdést, ahol most tegyük fel, hogy kétféle választási lehetőség van, és az egyiket eltúlozva mutatja be, annak érdekében, hogy a másik tűnjön vonzóbbnak, és a másik árnyoldaláról konkrétan semmit sem mond emlékeim szerint. 

Ezért elfogult, mert nem hasonló mértékben mutatja be a két választási lehetőséget. És pontosan ez a problémám vele. És egyelőre még nem látom be, hogy ez miért ne így lenne (belevéve, hogy tegyük fel alternatív a befejezés).

Olyan, mintha csinálnék egy abortuszról szóló filmet, ahol bemutatok egy olyan családot, ahol az egyedülálló anya megtartja a gyermekét, de nincs ereje/pénze felnevelni, előbb prostituált lesz, hogy eltartsa a gyerekét, majd tudatmódosító szerekhez nyúl, végül pedig öngyilkos lesz és a végén bevágom, hogy ja, ezt csak ő a fejében gondolta végig, és épp sétál be széles mosollyal az abortuszklinikára.  
pandora#38#8 2018-01-04 22:31:04
#stormborn: 
Pont ezért tetszik, mert sokfélét sugall. Én egész másokat hallok belőle, pont ezért tettem fel, hátha még további értelmezések is lesznek.

Egyetlen filmnek sem feladata hogy megmondja a tutit :) (sajnos a hollywoodi szájbarágósok ezt teszik), nem is lehet feladata. Azt majd a néző eldönti.
Az hogy nálad, nálam, és a harmadik nézőben kicsit más-más sugallat jött le, épp ezt a gondolkodtatást mutatja.
stormborn#38#7 2018-01-04 22:19:42
#pandora: Igen, bíztam benne, hogy ezt érted alatta (és nem kötekedésnek szántam), csak ahogy te megfogalmaztad, az teljesen mást is jelenthet.

*Spoiler*
Most én leginkább a filmben felmerült helyzetekről beszéltem. Megcsalás, homoszexualitás felvállalása a barátok előtt sajnos most csak ez a kettő ugrott be, pedig még volt valami. Na mindegy, ezekben az esetekben szerintem az őszinteség a hosszútávú megoldás minden esetben. Ez persze nem jelenti azt, hogy rövidtávon nem jár fájdalommal! És igen, a fenti példák felvállalásához nagyon erős jellem kell.
Szóval most én itt nem beszéltem olyasmiről, hogy mindent leszarok, meg átgázolok másokon.

Ha jól emlékszem, akkor a film végére meghal az egyik csaj amiatt, hogy kiderült egy titok. Valljuk be, ez azért nem a legéletszerűbb végkifejlet. Azt akarom ezzel mondani, hogy 1000 esetből egyszer lehet így végződik, de arról például nincs szó, egy pillanatig sem, hogy mondjuk mi értelme van leélni egy életet egy olyan férj/feleség mellett, aki előtt nem vagyunk ömagunk és folyamatosan titkolózunk. Ezért mondom azt, hogy a film elég erőteljesen sugall egy választ egy általa felvetett kérdésre, és én továbbra is tartom, hogy eléggé elfogult választ.
pandora#38#6 2018-01-04 22:01:22
#stormborn: 
" mert a másik fél részéről kell hozzá a nyitottság, hogy tudja értékeli, és legyen ereje/kedve feldolgozni a problémát, amiről tudomást szerzett"

*Hát ezt értem azon hogy 2 fél kell.* Az őszinteség gyakran kiszolgáltatottá tesz, hiszen nem vagyunk tökéletesek. Vissza is lehet vele élni, illetve piedesztálról lehet kíméletlenül ítélkezni. Vagy lehet félig meghallani, esetleg ignorálni.
Márpedig ha ez történik, akkor aki őszinte volt, az súlyosan megbánja.

Az "erős jellem" sajnos néha nem releváns. Az őszinteségünkkel akár kárt is tehetünk a másik emberben, és akkor inkább önzésnek nevezném, mert ahhoz hogy mi megveregethessük a bal kezünkkel a jobb vállunkat, átgázoltunk másokon. Szimpi az a hozzáállás hogy én mindent leszarok, fogadja el a másik vagy kapja be? Ááááá...a világ nem fekete-fehér, hanem sok-sok árnyalat, és nem jók és rosszak vannak benne hanem ezek változó arányával rendelkezők.

Mielőtt véleményt formálunk (ítélkezés előtt meg főleg), nem árt minden árnyalatba és nézőpontba belegondolni. :(

Valóban nincs szájbarágva hogy na, ez itt egy alternatíva...ennél művészfilmebb. :vigyor:  Hagy gondolkodni, hogy keresd meg azokat a momentumokat, amivel alátámasztod a *saját* verziódat. :)

Azért érezzük hogy azt mondja jobb a titkokat titoknak hagyni, mert történetesen ezek az emberek (és sajnos az emberek többsége) nem nőttek fel ahhoz hogy ítélkezés és kicsinyesség helyett képesek legyenek megértésre. És ezzel nem rossz emberek!

Csak pont náluk nem vezetett az őszinteség sehova...illetve mutatta a játék hogy nagyon rossz utakra vezetett. 
Szerintem a film részben ezzel szembesíti a nézőt.

stormborn#38#5 2018-01-04 21:43:21
Még annyi, hogy a film alapötlete valóban nagyon tetsett, és nagyon életszerűnek is érzem beszélni róla. Ahogy így beszélgetek online emberekkel nagyon gyakran érzem, hogy egy csomó olyan, szorosnak tűnő emberi kapcsolat van a világban, ahol valójában a felek alig tudnak egymásról valamit. Temérdek olyan beszélgetést folytattam itt le (főleg nőkkel, de nem kizárólag), ahol megkérdeztem az illetőt, hogy "te figyelj, egyébként beszéltél a pároddal a problémáidról, a vágyaidról?". És az esetek jelentős részében az a válasz, hogy nem, mert úgy érzik semmi értelme. 
stormborn#38#4 2018-01-04 21:39:08
#pandora: *Ismét spoiler*

Nyár elején láttam, szóval ezt most így hirtelenjében nem tudom ellenőrizni.
A "Szeress, ha mersz" című filmben (kedvenc romantikus filmem, sőt lehet az egyetlen is) teljesen egyértelmű volt, hogy több, alternatív befejezést kínál fel a film, itt én ezt nem éreztem egyáltalán.

Az egész csak álom volt/valakinek a gondolatai, stb csavar pedig annyira közhelyessé vált, hogy sajnos automatikusan rossz érzés fog el, ha meglátom. 

És pontosan ez a problémám, hogy amíg ez csak egy kérdés felvetése, addig elgondolkodtató, onnantól kezdve, hogy a film sugall egy választ (sztem rosszat), onnantól kezdve a film számomra rossz, függetlenül attól, hogy maga a kérdés egyébként elgondolkodtató volt és az is marad továbbra is. 

"Nekem azt is üzente hogy az őszinteséghez 2 félre van szükség"
Ezt nem teljesen tudom hogy érted. Ahhoz, hogy egy kapcsolat őszinte legyen két ember kell természetesen, de az én őszinteségemhez nem kell két ember, csak nagyon erős jellem. Ahhoz, hogy őszinteség vezessen vmi pozitív dologhoz szintén két ember kell, mert a másik fél részéről kell hozzá a nyitottság, hogy tudja értékeli, és legyen ereje/kedve feldolgozni a problémát, amiről tudomást szerzett. Azért hangsúlyoztam így ezt ki, mert azt nem szeretem, ha vki arra hivatkozva nem őszinte, hogy "jajj a másik fél nem értené meg", ez mindig csak kifogás.
pandora#38#3 2018-01-04 20:51:48
#stormborn: 
Pedig az alternatív volt.
A vágókép a telihold volt. Ott ágazott el a két befejezés. Még mondták is hogy olyan furcsa...mintha 2 hold lenne elmosódva egymás takarásában.

Valóban kicsit azt üzente, a titok maradjon titok. De ez csak a felszín, az első sugallat...pont ezért elgondolkodtató.

Nekem azt is üzente hogy az őszinteséghez 2 félre van szükség... :napersze: És ítélkezésre pedig nincs szükség mert megöli az őszinteség csíráját is. :(

egyvagyok#38#2 2018-01-04 20:48:22
Hallottam már a filmről, de most már biztos megnézem.;)
stormborn#38#1 2018-01-04 20:44:48
*A komment spoilert tartalmaz!
*
Nekem nem igazán tetszett. Leginkább azért, mert az általad alternatívnak nevezett befejezést, én egyáltalán nem éreztem alternatívnak. Én úgy éreztem, hogy az A befejezés, és a film azt sugallja, hogy jobb szépen csendben eltitkolni mindent, ami számomra egy borzalmasan rossz üzenet. 
Maga a film nem volt hulladék, maximálisan nézhető, viszont számomra egyértelműnek tűnt a befejezés és így rossz üzenetet hordozott végül.



Ajánlott szobák
#bdsm_szoba3960BDSM - extrém szexualitás
Ajánlott szobák
#biszex_szoba109232Biszexuális vagy, be kell lépned!

#geciimado210Bisex perverz lányok fiuk
Ajánlott szobák
#maszti_szoba600Eropolis hivatalos maszti szobája

#centrum_szoba200Belvárosi szexmentes csevegő
Ajánlott szobák
#homo_szoba7670Meleg férfiak egymás között
Ajánlott szobák
#hetero_szoba4140Heteroszexuális vadászterület, meleg és biszex mentes övezet.

#hegylako012100Tapasztalt
Ajánlott szobák
#profi_csajok810Türelmi zónás csajok várnak

#profi_pasik200Türelmi zónás pasik várnak
Ajánlott szobák
#transz_szoba3240Transzszexuális csevegő








A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.