hirdetés
Simple vásárlói tájékoztatóTere-fere

itt vagy: Eropolis > Belváros > Forum


Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Témagazda:

ninive


Tere-fere
* Hadisten fórumának eredeti leírása :   *

"Ez egy fórum azoknak, akiknek van valami fontos mondanivalójuk, humoros történetük, stb. vagy bármi kikívánkozik valakiből ami érdekes vagy tanulságos lehet mások számára is.
Nincs alaptéma ezért itt, ha valaki eltér a hozzászólások tartalmától, vagy a kommentek nem épülnek logikailag egymásra az nem minősül trollkodásnak. :o 
Humor és önirónia tekintetében senki ne fogja vissza magát! :D 

De a moderálás jogát fenntartom!!! :P 

"Bolond vagyok, de nem hülye!"   :D "

* Az én mottóm pedig :  *

Ami éppen foglalkoztat.

Szívesen beszélgetek olyanokkal, akik hasonlóan gondolkoznak, de akik nem, velük is.

A párbeszéd sokat segít önmagam megértéséhez, elfogadásához. Nem baj ha nem egyformán látjuk a világot, attól még forog :-) és izgalmassá teszi a sokféle ember, ha kellő tisztelettel és toleranciával közelítünk egymáshoz :-)

2018. 05.01.

*A blogomban és a fórumomban kizárólag magánvéleményemet teszem közzé, amely nem köthető bírói státuszomhoz. *


Hozzászólnál? Gyere és regisztrálj!
warp10
#571 (2018-08-29 11:51:22) |
Válasz a(z) 570. üzenetre:

:-D (ezt úgy sok mindenre) 

Hát téged aztán jól összekoszoltak a krampuszok, elmaradhatatlan igazi cinkostársaddal, a főkrampusszal az élen.
:-/


Mint írtam, én nem foglalkoztam volna veled, ha neked sikerült volna leszállnod rólam. 
Minden megnyilvánulásoddal megerősíted a "hobbydiagnózisomat".
Nem baj, úgysincs már jelentősége. 
További kellemes szédítést, szédülést, poliamor krampuszolást, perverzkedést, bánom is én, amihez kedved van, csak engedd el ezt a történetet, 100-ból 1 nem jött össze, rá se ránts, tök jó teljesítmény, sokan irigyelnék! Köszipuszi :-)

[ugrás az előzményre]
pandora
#570 (2018-08-29 11:33:48) |
Válasz a(z) 569. üzenetre:
Audiatur et altere pars, a tényeket leírtam, nem szándékoztam végetnemérő vitákba menni, azokat meghagyom e körforgalom kis törzstagjainak :).
A hozzászólásaidból ömlött a keserűség.
Természetesen úgy színezed magadnak, ahogy akarod, a kígyóbéka is normális, ehhez jogod van, de a *hobbydiagnózisaid már súrolják a becsületsértést*. Én is csak gyávának neveztelek és nem impotensnek. Utóbbi orvosok hatásköre.
Lépj tovább, ne foglalkozz velem.

[ugrás az előzményre]
warp10
#569 (2018-08-29 09:51:47) |
Válasz a(z) 559. üzenetre:

Fordítva ülsz a lovon... 

Úgy állítod be a történetet, mintha az én sértett elutasítottságomról lenne szó, holott ez egyrészt pont fordítva van, másrészt megint nem én kezdtem, hanem te folytattad azzal, hogy majdnem minden írásodban helyet kapott a burkolt legyávázásom és -sajnálásom, én pedig erre reagáltam (de minek), hogy azért ne már, hogy a nyúl vigye a puskát.

Sajnos a pszichopátiával kapcsolatos koncepcióm már az ismerkedésünk során meggyőződéssé szilárdult veled kapcsolatban, ezért és csak ezért nem mertem belemenni semmilyen kapcsolatba veled - fenntartom a tévedés lehetőségét, de mivel ennek kis esélyt adok (sajnálom, ha farkast kiáltok tipikus esete lett a történetünkből), ezért önvédelemből úgy döntöttem, hogy inkább nem. Nem volt könnyű döntés, ezért volt életlen a sebészkés. 
Bár ezt sokszor elmondtam neked, mégis szereted úgy beállítani, hogy ez gyávaság volt a részemről. Hát ha gyávaság az, hogy az ember nem ugrik fejest a Gyilkos tó sötét vizébe, hátha nem nyársalja fel az egyik víz alatti fenyőtüske, akkor tudod mit? Vállalom. 
 
Ez van. 
Ugorgyunk, de ne fejest, hanem arrébb, jobbat nem tehetünk.
Písz. 

[ugrás az előzményre]
nincs kép flogiszton
#568 (2018-08-29 07:25:27) |
Válasz a(z) 567. üzenetre:

Valóban nem mindegy, a felszínt kaparászom, vagy mélyszántás van, agyban/ágyban. A "tanulj tinó ökör lesz belőled" cinizmusát is később értettem meg, hogy a tinó hiába tanul , mert herélték.
Ilyen a "pokolra vezető út jó szándékkal van kikövezve", én úgy értettem , a szándék kevés, de már látom a beavatkozás fölösleges és káros sok helyzetben.
Leginkább azért, mert mindenki a saját kezével veri, a működésmód nem változik, a többszörösen leírt információ nem megy át, a következményekből nincs tanulás, a csetepaté önmagában műsor.
Az univerzum meg gurul.:) Vagy tágul, a tudat meg szűkülhet, ahogy tetszik. Mit értünk (ön) tudat/lan alatt..... Osztán pont jó.

[ugrás az előzményre]
aleksandros
#567 (2018-08-28 23:18:53) |
Válasz a(z) 562. üzenetre:
Nem tudtam mit veszek a kezembe, de megtetszett a cím. 14-15 éves lehettem. Élveztem a humorát, de sok mindent csak később (többszöri olvasatra) értettem meg.
Néhány haveromnak kölcsön adtam, de senki nem olvasott 20-30 oldalnál többet belőle. :napersze: 
Aztán jött az Isten tudja. Nem nagyon volt szokványos dolog Bibliát olvasni akkoriban, de az apáméból el kellett, hogy olvassam az Ószövetséget, mert csak úgy volt érthető Heller története. 
Erre már meg se próbáltam rábeszélni a barátaimat. :( 

[ugrás az előzményre]
aleksandros
#566 (2018-08-28 23:10:33) |
A történelem leghosszabb és legvéresebb állóháborúja több mint 100 éve zajlott, és nem valamilyen új fegyver, hanem egy hatalmas tartalékokkal rendelkező új hadviselő fél belépése vetett neki véget.
De a lövészárkok nyomai és a bunkerek egy része még mindig megtalálható.
Csak eszembe jutott. :napersze: 
pandora
#565 (2018-08-28 23:07:11) |
Válasz a(z) 564. üzenetre:
Ez bölcs gondolat. Ámen.

[ugrás az előzményre]
ninive
#564 (2018-08-28 22:48:36) |
Válasz a(z) 558. üzenetre:

Természetesen általánosságban.

"Én csak a saját univerzumom felől döntök , és az a szememből, és a fülemből áll. Minden egyéb csak feltételezés." 

"Balgaság azt állítani, hogy tudjuk mi van a többi emberrel. Ezt csak ők tudhatják, feltéve, ha léteznek. Nekik is megvan a maguk szemből és fülből álló univerzumuk."


[ugrás az előzményre]
pandora
#563 (2018-08-28 22:33:31) |
Válasz a(z) 562. üzenetre:

Ha nem haragszol, ebbe most nem megyek bele. :)

Elmondtam mindent, amit akartam, *annak, akinek akartam*. (És az nem te vagy)


[ugrás az előzményre]
nincs kép flogiszton
#562 (2018-08-28 21:44:55) |
"Olvassa vissza az utolsó mondatot. – Olvassa vissza az utolsó mondatot – olvasta a tizedes, aki tudott gyorsírni. – Nem az én utolsó mondatomat, maga hülye – süvöltötte az ezredes. – Valaki másét. – Olvassa vissza az utolsó mondatot – olvasta vissza a tizedes. – Ez megint az én utolsó mondatom – sikoltotta az ezredes, és bíborszínt váltott dühében. – Nem, ezredes úr – helyesbített a tizedes. – Ez az én utolsó mondatom. Egy perce olvastam fel önnek. Nem tetszik rá emlékezni, ezredes úr? Hisz csak egy perce volt."

"Yossarian jó egészségét a tornának, a friss levegőnek, a futballnak, az egészséges sportoknak köszönhette; ezektől akart elsősorban megszabadulni, amikor fölfedezte a kórházat."

Heller: A 22-es csapdája

pandora
#561 (2018-08-28 21:28:45) |
Válasz a(z) 560. üzenetre:
Biztosíthatlak, nem neked/rólad szólt.

"a tisztességes hozzám szólást , levelet megköszönöm, ha erre nem futja, békén lehet úgy hagyni engem, ahogy én teszem mással."

Ezzel pedig maximálisan egyetértek.
A rólamszólás egész más tészta mint a hozzámszólás. Előbbiből lett elég.


[ugrás az előzményre]
nincs kép flogiszton
#560 (2018-08-28 21:08:06) |
Az előző regisztrációm törlésével lezártam valamit, az új alkalmával megfogadtam, a pitiáner csatározásoknak még a lehetőségét is elkerülöm,mert méltatlan.

Úgy gondolom, ez nyilvánvaló is, még a környékére sem kerültem azoknak, akikkel saját elfogult véleményem szerint ilyen "tartalmas" konfliktus kialakulhatott volna.Inkább a belterjesség, mint az iszap.

Nincs ilyen irányú igényem.

A körforgalom nemcsak horizontálisan, vertikálisan is létezik.Nekem egyenes, de másnak..., az ő dolga.

 Mindenki úgy érti, ahogy akarja.Ha gyávának gondol bárki, ám tegye, a saját élettapasztalatom több irányban mást mutat, de erről nem kell meggyőznöm senkit.
A gondolat szabad, a tisztességes hozzám szólást , levelet megköszönöm, ha erre nem futja, békén lehet úgy hagyni engem, ahogy én teszem mással. pandora
#559 (2018-08-28 20:27:17) |
Az esélyegyenlőség nevében. Persze az nem divat, így gondolom hamar törölve lesz a hozzászólásom. :napersze: Miért nem a saját blogomba írom, nem tudom, valahogy mindig hiszek az igazságban - persze többnyire puffanok. :D

Ebben a lezárt körforgalomban pont egy maroknyi ember van (nézzétek csak a hozzászólók neveit), akik egymásnak dobálják a zsetonokat, és kívülről már nemigen hajt be senki. Csakis jót vagy semmit, hiszen minden más vélemény tulajdonosa ellenség, ördög, pszichopata, borderline, ésatöbbi. :) A külvilágból szinte csak nekem van néha bátorságom behajtani, annak ellenére hogy tudom nem szívesen látnak. Néha mégsem árt tenni egy kört a komfortzónán kívül - én pedig nem vagyok gyáva. 

"Ismerek itt valakit" :) aki bevallotta, hogy *azért nem mert találkozni, mert félt hogy nem néz ki elég jól*. Úgy gondolta, előbb lefogy és kicsit kigyúrja magát, addig húzza az időt a találkozásig, *úgy egy évig(!)*. Hhhhhh...nagyon szíven ütött ez anno, és nagyon aranyos, esendő, őszinte, emberi, tényleg valahol szívmelengető dolog volt, úgy éreztem akkor, tényleg nagyon hűha... :) Egyrészt azért mert be merte vallani, másrészt azért, mert komoly bók, elismerés, megfelelni akarás lehetett mögötte. Az a nap olyan wow-érzés volt, amit soha nem felejtek el. <3 

De sajnos komoly tévedés is volt mögötte, amit akkor nem vettem elég komolyan. :( *NEM* ennyire hangsúlyos nálam a külső mint ahova az a valaki misztifikálta. Nagyon nem. :( Teljesen blőd ilyesmire elcseszni egy évet, de még blődebb a feltételezés maga is.
De a rosszabb, hogy sajnos annak sem tulajdonítottam elég jelentőséget időben, hogy már akkor, mielőtt bevallotta a valódi okot, elkezdte a személyiségem felruházni rossz tulajdonságokkal, és meglepetésszerűen és értelmetlenül támadni (hogy alá tudja támasztani azt az egy évet).

Belesodródtunk akkor valamibe, volt lendület, volt érzelem, volt szikra. Bevallom, bennem is. Ami kilógott a sorból, az pont az az egy személyes találkozás volt, ahol ennek a cirkusznak nyoma sem volt, egyik részről sem. Bensőséges és hangulatos volt. De utána az igazságtalanság, az a kálvária, amit anno művelt velem az a "valaki" pusztán a saját kishitűsége miatt, engem is megviselt. 
Közben eltelt az az egy év is. Vége van. Fellélegezhetünk. Túl vagyok rajta, már nem fáj. A férfiak később reagálnak, nekik mindig később fáj. Mindig ez történik. Utálom azt a szót hogy késő, de már késő. :( 

A holdfényben annak a szomorú hercegnek üzenem: Sírd, ordítsd, köpködd ki nyugodtan magadból a fájdalmat, van mit. :sir: Mondj rám kígyót és békát ha jólesik. Én is megtettem, tapasztalatból tudom hogy segít. ;) Nyilván mindenkit hibbantnak, sérültnek, betegnek bélyegzel, akivel kudarc ér. Vagy tegyél úgy mintha minden fölött állnál, ha az segít. 

De én mást javaslok. Elmúlt egy lehetőség, ami nem minden nap jön szembe. Ami történt megtörtént. Fogadd ezt el. Mindkettőnket nyilván ért veszteség, soha nem tudjuk meg mi lett volna ha. Ha feldolgozod ezt, és *levonod a tanulságokat (amiben nem kizárólag a másik felet okolod, és nem pont azt teszed mint amilyennek titulálod a pszichopatákat)*, akkor még hasznodra lehet. Ez a cinizmus csak károdra van és megmérgez, nem enged tovább menni. Pedig az élet még ezer jó dolgot tartogat, amihez nem árt kimászni az önsajnálatból.
*Lépj tovább!*
Kezdetnek bátorság-edzésképpen talán ne töröld magad reflexből, ahogy szoktad, hanem csak lépj tovább. Engem is ért már itt sokminden, de soha nem menekültem. Még ezernyi kaland várhat, ezernyi másik Katyusa... akivel nem játsszátok el a tévedések komédiáját / tragédiáját. :napersze: 

*Félelmetesen cinikus aki azt gondolja hogy ez engem örömmel tölt el*, valakit ilyen mélyre süllyedni látni, aki anno vonzó volt számomra. :( Szomorúságot érzek leginkább. Semmiképp sem örömöt. Öröm az lenne, ha olyan életvidám és kiegyensúlyozott embert látnék, olyan értelmes, bátor, és reális hozzászólásokkal (az összes blogban és fórumon, nem csak a védett környezetben), mint amikor megismerkedtünk, és nem egy gyáva, cinikus árnyékát önmagának.

*A pökhendiség nem egyenlő az önbizalommal, az alaptalan vádaskodás pedig nem egyenlő azzal hogy kiáll valaki magáért!* Ezek nagyon taszító, elszomorító dolgok.

Na de kit érdekel a túloldal... Ki kíváncsi a másik félre... Innen valószínűleg senki. Könnyebb inkább pszichopatának, dominának, szörnyetegnek nyilvánítani a másik felet. Csak megjegyzem, van szívem és lelkem, *mindkettőbe belegázoltak anno rendesen*. Nekem sem volt könnyebb!!! 

Borzasztó, irreális vád amibe egymást belelovalljátok, még látni is szörnyű és lehangoló. Még jó hogy nem vagytok orvosok. :(

warp10
#558 (2018-08-28 17:51:03) |
Válasz a(z) 557. üzenetre:

Én kérem általánosságban beszéltem a jelenségről, gondolom, te is :-D

Az amputáció már régebben megvolt, csak kicsit életlen volt a sebészkés egy darabig. 

Nincs semmiféle szenvedés, csak puzzle-kirakás és akta-iktatás. Ad acta az ad absurdum :-)

Egyébként pedig sajnálom, mert valahol mindenki áldozata valaminek, csak hát ennek a megoldása egy súlyossági szinten túl külön szakma, pszichológusnak hívják. Vagy spirituális segítőnek. Kinek-kinek az észmérséklete szerint.
Egyébként meg mindenki saját maga megváltója.
Laudetur et altere pars. 

[ugrás az előzményre]
ninive
#557 (2018-08-28 17:37:32) |
Válasz a(z) 556. üzenetre:

Sajnálom ami veled történt, nagyon friss lehet az élmény.

Sokan panaszkodnak ilyesmire itt az oldalon is.
Vannak köztük csupán elutasított, csalódott vádaskodók, de akadnak áldozatok is, éppúgy , mint az életben. 

*Szerintem mindkét esetben egyetlen megoldás létezik, az amputáció. *

Ha így történt, akkor elégtétel számára minden sorod, hiszen őt valószínűleg ez élteti. Foglalkozni kell vele, és látnia kell, a szenvedést, amit okoz. 

 Nem tudhatom itt melyik áll, mert nálam az "audiatur et altera pars " elv a legfontosabb, és sosem adok hitelt semminek, csupán az egyik oldal álláspontja ismeretében, aki pedig a valós tények ismerete nélkül bevesz bármit, azért hidd el, sosem kár. 

Nem mintha én ezt most szeretném tudni.
*Kényes a kérdés, és beleavatkozni, szerintem csak szakembernek szabad. Úgy érzem, ha tényleg így történt, akkor itt nem kapsz választ, sem a megoldást nem találhatod meg. *

.

[ugrás az előzményre]
warp10
#556 (2018-08-28 13:05:26) |
Válasz a(z) 552. üzenetre:

Az a minimum, hogy kimagyarázza, sőt, visszafordítja, és még rád húzza a kényszerzubbonyt: te vagy a sérült, a gyáva, jelen kontextusban impotens, vagy bármilyen más indok, de lényeg, hogy nem ő a hunyó, hanem te. 
Az lehetetlenség, hogy vele legyen a baj, hiszen az emberek nagy része tényleg megvezethető és arra rendezkedett be életében, hogy ő van a nyerő nyeregben. Akkor hogyan lenne már ő a probléma, az egész világ engedelmeskedik a varázs-domina-lovaglópálcájának, akkor hogyan?

Don/na Quihote effektus, a körforgalom így zárul be.[ugrás az előzményre]
nincs kép flogiszton
#555 (2018-08-27 19:45:24) |
Tíz évig dolgoztam speciális ügyfélkörrel, négy pszichopatával találkoztam. Ebből kettő gyilkos, egy vallási fanatikus, egy pedig a kollégám volt.
nincs kép flogiszton
#554 (2018-08-27 19:38:29) |
Válasz a(z) 550. üzenetre:

Köszönöm.

[ugrás az előzményre]
warp10
#553 (2018-08-27 18:22:33) |
Válasz a(z) 552. üzenetre:

Szerencsére nem dőltem be. 

De az embernek igencsak fel kell kötnie a gatyáját (de inkább, mint később magát). Különösen, ha első alkalommal találkozik ilyennel, különösen, ha fiatalon, tapasztalatlanul.
Azok a pszichopaták, akik borderline táncolnak, még a Lipótra sem lettek volna utalhatók (amíg üzemelt), mert igen nehéz rájuk bizonyítani, hogy kártékonyak, közveszélyesek. Túl valódinak tűnik az álarc.
 


[ugrás az előzményre]
ninive
#552 (2018-08-27 17:01:00) |
Válasz a(z) 551. üzenetre:

Mindenki felnott ember.
Aki bedol, az sajat magat hibaztathatja.

Ha tenyleg "pszichopata" valaki, akkor keptelenseg szembesiteni ezzel, mert vagy nincs tudataban, vagy annyira okos, hogy kimagyarazza, es kenyszerzubbonyban ebredsz.

[ugrás az előzményre]
warp10
#551 (2018-08-27 13:12:42) |
_Pszichopatológia_

https://www.facebook.com/events/229710444380388/

Lehet, hogy elmegyek, bár újat nem hiszem, hogy hallok, legfeljebb megerősítést.

Sikerült ugyanis itt első kézből gyakorlati tapasztalatokat szereznem. Majdnem azt mondtam, hogy sajnos, de nem, mert jó, ha van egy iránytű az ember kezében, még a Nagy Bölcs Indián Vadnyugati Éjszakában is könnyű eltévedni, még a holdfényben is.

"A pszichopaták nem csak a filmekben vannak jelen, hanem köztük járnak, együtt dolgozunk, közlekedünk, sőt akár szorosabb kapcsolatokat létesítünk velük.

Mégsem könnyű őket felismerni akkor sem, ha a közvetlen környezetünkben élnek. Általában az átlagos ember tökéletes másai, sőt, sokszor kifejezetten bájosnak és lehengerlőnek is tűnhetnek. A valóságban azonban álarc mögé rejtik *önző énjüket* és *álnok játszmáikat*, *fejlett emberismeretükkel*, valamint *kiváló manipulációs eszköztárukkal* pedig nem ritkán *komoly lelki sérelmeket* képesek okozni, a *legkisebb lelkiismeret furdalás nélkül*.

Te felismernéd, hogyha egy pszichopata főnök vagy partner hálójába kerülnél? Miként lesz valaki egyáltalán pszichopata? Milyen jellemvonások alapján ismerhetőek fel? És hogyha beazonosítottuk őket, mit tehetünk, hogy megvédjük magunkat velük szemben?"

!kep:https://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/FORUMIMG/177481.jpg
pandora
#550 (2018-08-27 10:02:08) |
Válasz a(z) 549. üzenetre:
http://www.oriahmountaindreamer.com/index.php

[ugrás az előzményre]
nincs kép flogiszton
#549 (2018-08-26 21:45:26) |
Oriah Hegyi Álmodó indián törzsfőnök verse

Nem érdekel, miből élsz. 
Azt akarom tudni, mire vágysz, és hogy szembe mersz-e nézni a vágyaiddal.

Nem érdekel, hány éves vagy. 
Azt akarom tudni, megkockáztatod-e, hogy őrültnek tűnj szerelmeidért, álmaidért, és azért a kalandért, hogy életben vagy.

Nem érdekel milyen bolygók köröznek holdad körül. 
Azt akarom tudni, hogy elérted-e már fájdalmaid középpontját, hogy megnyitottak-e már az élet csalódásai, hogy összezsugorodtál és bezárkóztál-e már a félelemtől, hogy érhet-e még fájdalom. Azt akarom tudni, hogy elfogadod-e fájdalmamat és fájdalmadat anélkül, hogy elrejtenéd, vagy mindenképp megváltoztatni akarnád. 
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e örülni nekem és önmagadnak, hogy tudsz-e vadul táncolni, az eksztázistól megrészegülve, anélkül, hogy figyelmeztetnél bennünket, legyünk óvatosak, reálisak, és emlékezzünk emberi mivoltunk korlátaira.

Nem érdekel, hogy igazat beszélsz-e. 
Azt akarom tudni, hogy mersz-e másnak csalódást okozni, hogy hű maradhass önmagadhoz. Hogy elviseled-e a csalás vádját anélkül, hogy megcsalnád saját lelkedet. 
Azt akarom tudni, hogy hűséges vagy-e, s ezáltal megbízható. 
Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépséget akkor is, ha nem mindennap pompázik, és hogy tudod-e Isten jelenlétéből meríteni életed. 
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e kudarcaimmal és kudarcaiddal együtt élni, és a tóparton állva, mégis az ezüst Hold felé kiáltani: Igen!

Nem érdekel, hol élsz, és mennyi pénzed van. 
Azt akarom tudni, hogy fel tudsz-e állni a kétségbeesés és a fájdalom éjszakája után, megviselten, sajgó sebekkel, hogy gyermekeidnek megadd mindazt, amire szükségük van.

Nem érdekel, ki vagy, és hogy kerültél ide. 
Azt akarom tudni, hogy állsz-e velem a tűz közepébe és nem hátrálsz-e meg.

Nem érdekel, hol, mit és kitől tanultál. 
Azt akarom tudni, mi ad neked erőt belülről, amikor kint már minden másnak vége van. 
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e egyedül lenni önmagaddal, és hogy igazán szereted-e azt a társaságot, melyet üres óráidra magad mellé választottál.
Részlet már volt belőle, de van ez olyan , hogy egészben is. Mielőtt a vadnyugati indián romantika könnyet csal az olvasó szemébe, a szerző állítólag egy nő, aki harmincas éveiben írta ezt a verset.:)Nem találtam meg a forrást.
aleksandros
#548 (2018-08-25 07:39:44) |
Válasz a(z) 546. üzenetre:

https://www.youtube.com/watch?v=i1S7XMtTvSA

Ja!!!
Ez nem az az út?!
És nem az a fórum?
 :( 

[ugrás az előzményre]
aleksandros
#547 (2018-08-25 00:02:16) |
Válasz a(z) 545. üzenetre:
Nem akarok túl sokat magamról, de:
Lételemem a szurkálódás, de nem öncélúan, és nem annyira, hogy fájjon, csak, hogy felébresszen.
Persze aki akarja az félreérti.
Gondolkodtam, hogy ebben az esetben miben követtem el a kettős mérce (számomra olyan gyűlöletes) vétségét. 
Nem tudom, mert bár volt amikor én is írtam itteni rossz tapasztalatokról, de nem ez jelenti számomra az itteni egyedüli megjelenési formát és témát. 
Tendenciózusan panaszkodni nem hiszem, hogy láttatok, mint ebben az esetben amire reagáltam.
Állandóan panaszkodni lehangoló és unalmas.

Kritikus helyzetben, a leghatékonyabb a rövid sorozatok leadása. A levegőbe pufogtatás nem az én stílusom. :D 

[ugrás az előzményre]
warp10
#546 (2018-08-24 11:29:59) |
A körforgalom találó, ezen kívül ismerek itt olyat is, aki meresztgeti szemét a szembejövő sávban haladva, hogy nahát, mindenki meg van őrülve, szembe jönnek a forgalommal - és ráadásul még be is telefonál az útinformba.

Viszont vérszemet kaptam ettől a körforgalom-képtől: szembe megy a forgalommal *és* mindezt egy körforgalomban teszi. De nem baj, majd előbb-utóbb híre kel, hogy ezt a körforgalmat kerülje el mindenki, az összes kijáratot lezárják és egyedül fog dodzsemezni, akkor mehet úgy, ahogy akar, nem okoz több kárt. Amíg van zsetonja. Vagy valaki bedob neki. Vagy amíg meg nem kergül, körbe-körbe-karikába. A szuperverz persze időről-időre beejtőernyőzik mellé (mert már ismeri a hóbortjait, meg hát ahol büdös van, ott meleg is), de mindig összevesznek, hogy ki tekerje és merre a kormányt, így a vége mégis csak magány lesz.
A 66-os út becsavarodott.
Tényleg őszintén: :sir: 


A tücskök pirulgatnak, ciripelgetnek, a bárány(bőrbe bújt vérfarkas)ok hallgatnak. Okkal.


https://www.youtube.com/watch?v=Soa3gO7tL-c

nincs kép flogiszton
#545 (2018-08-24 07:40:58) |
Válasz a(z) 543. üzenetre:
Bízom benne(d), hogy különbséget tudsz tenni a vicces kritika, és az aljas kötekedő ócsárolási kísérlet között, és talán még kettős mércét sem használsz.
Nem mész oda, ahol nem látnak szívesen,és nem kell foglalkoznod azzal, aki nem akarja, hogy tedd, ezt nélkülem is tudod.:)
Attól , hogy a fejemben a sztráda egyenes, az másnak még ugyanott körforgalom lehet, az meg az ő dolga, csak engem kerüljön el közlekedés közben.
A pisztolyt ne keresd,legföljebb, ha többlövetű, inkább a golyószórót használd,ahhoz úgyis van affinitásod:)Úgyis célra tartasz :)

[ugrás az előzményre]
pandora
#544 (2018-08-24 03:34:22) |
Válasz a(z) 543. üzenetre:
A kritikára (főleg a szarkasztikus vagy kiparodizáló jellegűre) való sértődés + bezárkózás + kizárás mint reakció...hm...nagyon hasonlók a cipőink. :D Még mindig nem érted a posztom? :D :D

Hirtelen megnéztem a saját fórumom, nem én tiltottalak-e ki véletlenül (az csak véletlen lehetne mert én soha senkit nem szoktam kitiltani, még azt sem aki megérdemelné), de aztán megtaláltam a "bűnöst". :D Furcsálltam, mert nem olyannak ismertem meg aki túlérzékeny lenne. Sőt, talán a fórumukat a legkorrektebben kezelők közül való. És látod, még így is előfordul hogy hullik a forgács.

Tanulság: vicces az, amit mások annak találnak, és nem az amit a szerző annak talál. :D :napersze: 

[ugrás az előzményre]
aleksandros
#543 (2018-08-23 18:57:35) |
Vannak szerencsétlen nők, akiket mindig megtalálnak a ......k, és telesírják a fórumukat. Aztán meg ha viccesen kritizálod őket, akkor letiltanak.
Megkeresem a pisztolyom és fejbe lövöm magam bánatomban.
 :sir: 
(A kipontozott rész tetszőlegesen kitölthető.) :D 
nincs kép flogiszton
#542 (2018-08-22 07:33:00) |
Válasz a(z) 540. üzenetre:

A lényeg ütőerén tartod az ujjad, összefoglaltad, tömören, de velősen ! :) 

[ugrás az előzményre]
nincs kép flogiszton
#541 (2018-08-22 07:25:41) |
Mesterségek Ünnepe, sor a dödölléért, toporgás a főnökkel, akit szültem magamnak:)Épp azt az észt osztja nekem, amit részben tőlem örökölt, de nem baj, már rutinom van a témában.A figyelmem elterelődik, a mellettem álló nő egyedi fülbevalójára és cipőjére, utóbbi a lánykori Stircelt Katira emlékeztet,szintén bőr és hegyes orrú, csak fűzöld és zsinóros.
Leülünk , a hölgy is, de közelebb, mint ahogy a hely engedi, nem tolakodó, de mégis úgy néz ki kívülről, mintha hárman összetartoznánk.
Már csak megtudom, honnan a csudás lábbeli, meg is kapom a választ, a varga épp itt van a vásáron, a cipő meg bírja a táncot is. Kérdem én, táncol-e, azt is tanít meg jógát, pályamódosítások után. Mondom, én is többszöri elkövető vagyok, csak egy másik területen, de ugyanonnan indultunk. Éppen ebbe az irányba akarok elhajolni nemcsak fejben mostanában, nem mintha tehetségem lenne hozzá, csak szükségét érzem. Fb-profil kölcsönösen bejelölve, varga küldi a smaragdzöld mesebelit. Elköszönök,azzal, hogy még találkozunk, nem gondoltam, hogy egy cipőben járunk :D 
aleksandros
#540 (2018-08-19 23:25:39) |
"- Dzsamena
- Ragarga"
 :D 
nincs kép flogiszton
#539 (2018-08-18 08:24:04) |
Válasz a(z) 538. üzenetre:

Ch. Morgenstern:

A költői menyét


Patak kövére dobta köpenyét

és ráültette a menyét

a menyét.

 De hát

miért?

 A vigyori hold,

pszt, a titokkal kipakolt

s csakhamar megtudta a part,

 hogy az agya-

fúrt bestia

mindössze rímelni akart.


Szabó Lőrinc fordítása


[ugrás az előzményre]
kim
#538 (2018-08-18 08:02:06) |
"Szűzmária repedt sarkára mondom"
VAZUL NÉNI! A bugyantott tojáshoz nem kell likőr!
A babakék rombusztabletta, pedig nem koleszterin csökkentő!
A pulyka nyakat meg rakja vissza a hűtőbe, mert ha kibontotta soha többet nem eszek mást itt csak popcornt, de csak a multiplex-ből :P :D 

[ugrás az előzményre]
nincs kép flogiszton
#537 (2018-08-17 23:58:51) |
Fogd be a szád, ke' kuraftyumuj! Figyeljé'! Anci imádja a tetővilágítást, kedvenc színe a babakék, távelvunétoszárecignesávrengibugyogá, és fűzöld legyen a plüsskanapé! Ja, és kérjél még hozzá egy fasza kis hableányos szökőkutat. Na minden világos csávókáim?:DDDD 

Blöfföltem :)Kedvenc színem a babakék.
aleksandros
#536 (2018-08-17 13:12:38) |
"Ja, csak ne spórold ki a pisztáciát!"
 :D 

https://www.youtube.com/watch?v=3M2lSX0nRlc
kim
#535 (2018-08-17 07:58:50) |
Válasz a(z) 534. üzenetre:
Miáuu... meg a Macskajajj :o :vigyor: 

[ugrás az előzményre]
nincs kép flogiszton
#534 (2018-08-17 06:14:44) |
Válasz a(z) 533. üzenetre:

Játszd újra, Sam :) 

[ugrás az előzményre]
aleksandros
#533 (2018-08-16 22:53:06) |
Válasz a(z) 532. üzenetre:
Sok ilyen szállóigévé vált mondat van az irodalomban, vagy a filmművészetben.
Az egyik kedvencem:
Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship. :D 

[ugrás az előzményre]
nincs kép flogiszton
#532 (2018-08-15 21:03:31) |
Rám tört a dagályos romantika, és másik lehetőségként az Elfújta a szél egyetlen, klasszikussá csiszolódott, velőt rázó mondata:

"Drágám, köpök rá ! "
nincs kép flogiszton
#531 (2018-08-15 20:51:38) |
Válasz a(z) 528. üzenetre:

Ahogy egy buddhista közmondás mondja, a szépség a néző szemében lakozik.:)
A benne leledzés viszont nem feltétlenül társul megnyilvánulási vággyal, az sem mindegy, kit mennyire érint meg a szüzsé. Lilavárosban viszonylag kevés lehet a szü...érintetlen.

[ugrás az előzményre]
amerikai-pite
#530 (2018-08-15 20:34:05) |
Válasz a(z) 528. üzenetre:az bizony szar

[ugrás az előzményre]
ninive
#529 (2018-08-14 20:29:40) |
Válasz a(z) 528. üzenetre:

A lájkolás és a hozzászolások száma nem mindig tükrözi hűen a minőséget. Talán mint a nézettebb/kedveltebb műsorok, tv adók sem feltétlenül jók. 

Én szives(ebb)en vagyok kisebb közönség számára ért(elmez)hető, elfogadott, kedvelhető.

Amúgy ha magamból indulok ki, csak ahhoz szólok, ami megérint, de gyakran inkább privát kezdeményezek beszélgetést, és sok érdeklődő velem is így osztja meg a gondolatait a bejegyzéseim kapcsán. 

Sosem tudhatod, hogy a mélyben mit rejt az éter, és gyakran izgalmasabb, mint a felszín. :-P 

 

[ugrás az előzményre]
aleksandros
#528 (2018-08-14 17:17:15) |
Amelyik poszthoz vagy fórumhoz senki se, vagy kevesen írnak, ill. senki nem lájkolja, arra lehet azt mondani, hogy szar? 
Vagy "csak" érdektelen?
 :cigi: :D 
aleksandros
#527 (2018-08-13 12:05:06) |
Válasz a(z) 517. üzenetre:
Érdekes idézet.
És még hány féle lehet.
Igazán sok verzió a szerelemmel szeretés esetén fordul elő.
Szerintem. :napersze: 

[ugrás az előzményre]
aleksandros
#526 (2018-08-13 08:33:48) |
!kep:https://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/FORUMIMG/177200.jpg
Egy másik ebben a témakörben :D :
aleksandros
#525 (2018-08-13 08:20:15) |
Válasz a(z) 522. üzenetre:
"A kivétel erősíti a szabályt."

[ugrás az előzményre]
ninive
#524 (2018-08-13 06:47:13) |
Válasz a(z) 521. üzenetre:

Gondolom élvezetből is teszi, ami érdekes, ismerek én is ilyen "hobbi türelmist", bár ő egyénre szabott árakkal dolgozik, ha "dolgozik", és erősen szelektál. Van, hogy honoráriumot sem kér.

[ugrás az előzményre]
ninive
#523 (2018-08-13 06:36:08) |
Válasz a(z) 522. üzenetre:

Végül is a "mindenki" erős túlzás lehet, de tény, hogy sok a csúsztatott, elferdített információ, ami megkérdőjelez sok mindent. Pláne, ha személyes ismerősökről van szó. Persze előbb utóbb a hiszékenyek is rájönnek, amit szintén lehet követni. :)[ugrás az előzményre]
amerikai-pite
#522 (2018-08-13 00:03:08) |
Válasz a(z) 515. üzenetre:nana, én nem hazudok

[ugrás az előzményre]
aleksandros
#521 (2018-08-12 23:13:55) |
Válasz a(z) 520. üzenetre:
Ja. És ami olcsó az még nem feltétlenül rossz.
Van itt olyan hölgy a türelmiben, aki átlag ár feléért dolgozik, pedig se a külleme, se a teljesítménye nem indokolja.
Igaz kicsit lökött, de jól áll neki. :D 

[ugrás az előzményre]
ninive
#520 (2018-08-12 09:35:01) |
Válasz a(z) 519. üzenetre:

:D
Nincs.
De csak mert kiderült, hogy "bögy"ös 

[ugrás az előzményre]
aleksandros
#519 (2018-08-12 00:28:45) |
!kep:https://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/FORUMIMG/177183.jpg
Van kérdés? :D 
ninive
#518 (2018-08-11 11:28:26) |
Válasz a(z) 515. üzenetre:

Számomra inkább szomorú. :( 

[ugrás az előzményre]
nincs kép flogiszton
#517 (2018-08-11 08:43:39) |
Mese arról, ki hogyan szeret

Van, aki azt hiszi, tehet, amit akar,
hisz szeretik.
Van, aki azt hiszi, tehet, amit akar,
hiszen szeret.
Van, aki úgy érzi, minden tettére vigyáznia
kell, éppen mert szeret.
Van, aki úgy érzi, minden tettére vigyáznia
kell, éppen mert szeretik.
Van, akinek számára a szerelem
határos a gyűlölettel.
Van, akinek számára a szerelem
határos a szeretettel.
De van olyan is, aki a szerelmet összetéveszti
a szeretettel,
s nem érti, hogy mások feleletül a
gyűlölettel tévesztik össze a szerelmet.
Van, aki úgy szeret, mint az országútra
tévedt nyúl,
amely a fénycsóvák csapdájába esett.
Van, aki úgy, mint az oroszlán, amely széttépi
azt, amit szeret.
Van, aki úgy szeret, mint a pilóta a várost,
amelyre bombáit ledobja.
Van, aki úgy, mint a radar, amely a repülők
útját vezeti a levegőben.
Van, aki békésen szeret, mint a kecske, amely hagyja,
hogy megszopja az éhező kisgyerek.
Van, aki vakon, mint a másikat alaktalanságába
nyelő amőba.
Van, aki esztelenül, mint az éjszakai lepke
a lángot.
Van, aki bölcsen, mint a medve a téli álmot.
Van, aki önmagát szereti másban,
s van, aki önmagában azt a másikat,
akivé maga is válik általa

Somlyó György
kim
#516 (2018-08-11 07:26:51) |
"A krétai örök hazudozó, gonosz fenevad és falánk naplopó"
 :vigyor: 
aleksandros
#515 (2018-08-10 23:15:25) |
Na, hagyjuk a meséket! :D 

A rideg valóság. 
Itt mindenki hazudik, (csak én nem :D ) ki szinte mindenben, ki csak apróságokban.
 :o 
Folyamatosan ez jön le a blogokban és fórumokban.
ninive
#514 (2018-08-10 09:54:59) |
Válasz a(z) 513. üzenetre:

En a cougar lennék. 3 in1.

[ugrás az előzményre]
aleksandros
#513 (2018-08-09 23:47:50) |
Válasz a(z) 509. üzenetre:
Még az elején vagyunk. Itt még csak szamarak, meg egyéb állatok vannak. A toronyba zárt hercegnő majd később jön mint a "Boldogan amíg meg nem...) :D 

[ugrás az előzményre]
nincs kép flogiszton
#512 (2018-08-09 19:25:58) |
Válasz a(z) 510. üzenetre:
-Olyan , mintha nagyon megijedtél volna -magadtól, a legrosszabb pedig a pánik.Paul Watzlawick egy könyvcíme jutott eszembe: A helyzet reménytelen, de nem súlyos

-Lilaváros bölcsessége elég aggályos, bárkit látsz, nem orákulum, vagy orálisan, vagy egyéb módon fixált, de mindenképp a saját szem-szögével :)

" A tanítvány boldogan rohant a Mesterhez, hogy meditált,és látta Buddhát.Erre a tanító: -Nem baj, csak vedd helyesen a levegőt.." Luft:)

-Vágyaid netovábbja vagy akar többet, vagy nem, ha neked másra van igényed, úgysem tudod magad lejjebb csavarni, vagy olyan energiaveszteség árán, amiben elfáradsz. Nem tanács, formális logika, tanácsot nem adok, kiforogja magát a helyzet agyalás nélkül is.

-Egy visszatükrözést , talán annyit éppen , ami belefér a nyilvánosság kereteibe , megtennék:
Már önmagaddal sem vagy jóhiszemű, mikor az érzéseidet haszontalannak nevezed, a láthatárt jelenleg perspektívátlannak, a megélés lehetőségét pedig átvetítésnek.Bízom benne, ez nem egy működésmód, mert ha az lenne, ugyanaz a helyzet talál meg, akárkit találsz.

[ugrás az előzményre]

[1-60] [61-120] [121-180] [181-240] [241-300] [301-360] [361-420] [421-480] [481-540] [541-600] [601-660] [661-691]

A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.