hirdetés
Simple vásárlói tájékoztatóSuboknak

itt vagy: Eropolis > BDSM negyed > Blog > ducinyuszi > 102


Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Írd meg az életed, írd meg a mai napod! Volt ma szex? Jó volt? Mi volt a jó benne és mi hiányzott? Mi húzott fel a legjobban ma? S minek örültél? Mi volt a legérdekesebb ma Eropolisban? Hát a külvilágban mi történt? Inkább a főnököddel vagy inkább a szomszédoddal feküdnél le? Vagy egyikkel sem?
Ha te is szeretnél blogot, örömpolgárnak kell lenned!


ducinyuszi blogja


Nyuszi, aki nem is annyira nyuszi…
..... avagy egy öntudatos mazosub feljegyzései :)

Pár éve egy fórumon olvastam ezt a leírás. Ennél találóbban és pontosabban nem is lehetne jellemezni egy igazi subot. :)
	
"A könyveket olvasva az emberben az a kép alakulhat ki a szubokról, hogy beléjük van kódolva az „Igen, Uram”, „Köszönöm Uram”, „Hálás vagyok amiért, méltóztatsz rám fordítani a figyelmedet.” A valóság azonban kicsit más. A szub bizony időnként dühös lesz és ellenszegül. 

Kiváló mércéje egy dom felkészültségének, hogy számít-e erre, vagy csupán internetes domként, álmodozóként állandó rajongást, udvariasságot és engedelmességet vár - bármiféle keresztkérdés nélkül. Utóbbi esetben semmit nem tud arról, hogy hogyan is néz ki egy valódi, hosszú távú, fizikai D/s viszony.

A jó szubmisszívek erős, önálló gondolkodású, öntudatos lányok. Szeretik, ha megfosztják őket önrendelkezésüktől. Beleborzonganak annak gondolatába, hogy egy olyan erő töri be őket, amely nagyobb annál, mint aminek ellent tudnának állni. De nem fognak azonnal, feltétel nélkül, teljes erőbedobással és örömmel behódolni. Ezt csak némi harc, nyafogás, felháborodás, duzzogás és vergődés árán lehet elérni. Sokaknak vágják a fejéhez, hogy nem „igazi szubmisszívek”. De erre csak az lehet a válasz: „De igen, csak épp nem te vagy az a Dom, aki elbírna velem.”

Egy szub felheccel, próbára tesz, és küzd. Aztán veszít – felfedve, hogy igazából pont ez volt a cél mindvégig. Képesnek kell lennünk átlátni a dühön és a visszautasításon, és tudni, hogy amit teszünk az pontosan az, amire vágyik. És lesz egy pillanat, amikor az egész hirtelen Páli fordulatot vesz. Az ellenállás engedelmességgé válik, a gyűlölet szeretetté a fájdalom pedig… Nos, a fájdalom talán pont nem jó példa.

Ne utasíts el egy szubot, amiért kiakad. Mutasd meg neki, hogy a te nagybetűs akaratod erősebb, mint a türelmetlensége, és hogy te jobban tudod mire van szüksége, mint ő maga.

Alá akarja vetni magát az akaratodnak. Csak kíváncsi, hogy méltó vagy-e rá.”


« előző bejegyzés^ összes bejegyzés ^következő bejegyzés »

Suboknak
#102 (2017-03-12 20:47:17)

Egy BDSM oldalon olvastam az alábbi írást, és megtetszett. Úgy gondolom hasznos lehet azon subok számára, akik még csak keresik az útjukat. Én magam ösztönösen így tettem annakidején, amikor beléptem a BDSM kapuján, ahogy ez itt le van írva. És működik! :) Amit másként gondolok vagy tapasztaltam, vagy amit kiegészítenék, azt zárójelben megjegyzem. 

Nagyon fontos, hogy megtanuljuk elkerülni a tescos domokat, vagy ahogy itt nevezi, a Ragadozókat! Ők veszélyesek a kezdő, bizonytalan subokra mind érzelmileg, mind fizikálisan! 
_____

*„A bdsm agy és érzék, aki a testiséget látja csak benne, az nem ismeri. Sub vagy, de elsődlegesen Nő. Aki nem tisztel és nem kezel nőként, az subként sem fog. A sub nem azért van, hogy a dom kiélje a vágyait, hanem ő maga is vágyakkal bír. Amelyik férfi nem nyitott arra, hogy segítsen a vágyaid megélésében, ő maga ebből kimarad, az nem dom. A gyalázkodás, megalázás kellő lelki kötődés nélkül nem bdsm, aki csak erre képes, az pszichésen sérült. A bdsm idő, aki erőlteti, rád erőlteti, az veszélyes.”
*
Ha kezdő, érdeklődő szub vagy és csak érdekel a BDSM világa, de még nincs valós tapasztalatod, ez az iromány neked szól. Általában ilyen szerepel a bemutatkozásban, keresem erős kezű Domom aki bevezet ebbe a világba. Ezek a fajta bemutatkozó szövegek táncra kérik fel a ragadozókat.  A megfelelő partner keresése foglalkoztat, és az, hogyan védjük meg magunkat. 

Először is, tarts önvizsgálatot. Biztos vagy benne, hogy ezt akarod? Olvass, böngéssz és kutass. Ha „játék” közben jössz rá, hogy ez neked mégiscsak sok, az mindenkinek rossz lesz. Legyen tiszta elképzelésed azokról a dolgokról amiket meg szeretnél élni és azokról is amik biztosan nem izgatnak. Szánj rá időt! Csinálj listát, írd le. Mi az amiket mindenképpen meg szeretnél kapni egy ilyen kapcsolattól? Ha már kapcsolatban is vagy, egy két hónap múlva néz vissza rá, és értékeld hogy az elképzeléseid megvalósulnak e. És könyörgöm... menj tovább A szürke ötven árnyalatánál! 

Tudod mit szeretnél? Továbbra is hajt a kíváncsiság és a véred? Akkor ideje felfegyverkezni. Annak ellenére hogy a célod magad teljes átadása valakinek, hogy gyenge és védtelen lehess, erősnek kell lenned. Mint ahogy az életben, úgy az internet világa is tele van olyan emberekkel akik szándékai nem tisztességesek, sérültek („Nevezhetjük Spermahajdernek. Nevezhetjük Pistikének. Nevezhetjük Akarnoknak. Néha, sajnos Nevezhetjük Erőszaktevőnek illetve Ragadozónak is. Ők mind az ELLENSÉGEID.”) vagy éppen csak nincs összhangban az amit szeretnétek egymástól. Legyél okos, kritikus és hallgass az ösztöneidre. Ha nem a megfelelő személy kezébe helyezed magad fájni fog (ha mazochista vagy, nem a jó féle fájásról van most szó :) ), és nem csak fizikailag. 

Megpróbálom pontokba összefoglalni amiket megtapasztaltam (bármilyen csekély), tanácsként kaptam vagy máshol olvastam. Természetesen nem lesz teljes és tökéletes, bárki adhat hozzá vagy tarthat bizonyos pontokat szükségtelennek. 

- Ne félj ismerkedni és beszélgetni közösségi tagokkal. Sokan nyitottak csak beszélgetésre és arra, hogy tanácsot adjanak ha valamiben nem vagy biztos. Akik a közösség tagjának érzik magukat, van BDSM ismerősi körük, valószínűtlenebb hogy rossz helyzetbe hoznak. Akár új barátokra is tehetsz szert, akikre számíthatsz.
/_Megjegyzés_: Nagyon sok Dommal beszélgettem barátként, akik segítettek nekem, hogy a kezdetekkor eligazodjak ebben a világban. Nagyon sokat köszönhetek nekik!/

- Egy korrekt Domináns férfi/nő, tisztességes szándékokkal nem fog pár sor után meztelen képeket küldözgetni és kérni. Időt fog hagyni arra, hogy megismerd és megismerjen. Az agyad jobban fogja érdekelni mint a melleid vagy a feneked formája. Persze ezek sem utolsó tényezők egy idő után, de mindennek megvan az ideje. 

- Az ismerkedés úgy kezdődik mint minden más vanília ismerkedés. Barátaimtól kapott tanács: Ember az emberrel, majd férfi a nővel és utána a Dom a Szubbal ismerkedik. Még ha nem is életed nagy szerelmét keresed, ha alap dolgokban nem vagytok összhangban, a torony többi része összedől. 

- A Domináns fél nyugodt irányítással éri el, hogy feloldódj és a te igényeidet tartja szem előtt. Egy manipuláló egyéniség nyomással és taktikával próbálja elérni hogy az ő igényei és követelései teljesüljenek. Ha úgy érzed nyomást gyakorol rád, valami nem érződik természetesnek, hallgass az ösztöneidre. Valószínű azt próbálják mondani, hogy manipulálva vagy. 

- Kérdezz kérdezz kérdezz. Minden ami beugrik, ami felmerül, ne félj kérdezni. És amikor a válaszokat megkapod, olvass a sorok között. A hatékony kommunikáció elengedhetetlen. Életvitel, személyiség, igények és elvárások. Tényleg te érdekled vagy csak a saját szexuális igényeiről tud beszélni és ahhoz egy eszközként tekint rád? Milyen fajta kapcsolatot keres? Hogyan ismerkedik? Milyen szexuális igényei vannak? Mik az erős határai? Mi a szexuális orientációja? Monogám kapcsolatot keres vagy poligámiát? Mennyi tapasztalata van? Mit gondol az utógondozásról? BDSM –en kívüli érdeklődési körök, életfilozófia? Hogy kezeli a krízis helyzeteket? Mennyi ideje lesz rád? Mekkora kontrollt szeretne az életed felett? 

- Kérdezd meg a potenciális Mestert vagy Domot, hogy követett el e hibát egy jelenet során. Félresikerült „játék”? Ők is emberből vannak, és senki sem tökéletes. Kérdés belátja e hibáit és képes e tanulni belőlük. 

- Kérj referenciát. Ha a közösség tagja és tapasztalt, kell lennie valakinek akivel elbeszélgethetsz róla, és az alap dolgokat le tudod csekkolni. 
/_Megjegyzés_: Erre nekem nem volt módom, épp ezért nagyon körültekintő voltam és vagyok mindig az ismerkedésnél./

- Ha hazugságon kapod, vagy ellentmondásos dolgokat vélsz felfedezni, ideje továbblépni. 
/_Megjegyzés_: AZONNAL! Gondolkodás nélkül!/

- Mit gondol a biztonsági szóról? Ha nem érzi szükségét, az egy nagy lobogó piros zászló.
/_Megjegyzés_: Van aki használ biztonsági szót, van aki nem. Miután esetünkben szerelmi kapcsolatról volt szó, és nyilvánvalóan nem a BDSM játékokkal kezdtünk, így erős bizalom alakult már ki, mire játszani kezdtünk, nem éreztük szükségét. Azonban minden más esetben, tehát ha nem elég mély még az ismeretség, ha a bizalom még csak kialakulóban van, kell a szó!!!/

- Ha az Ő élete nincs rendben és nem tűnik stabil személynek lelkileg, nem fog tudni érted felelősséget vállalni. Egy számodra új dolog kipróbálása még nem tudjátok hogy fog rád hatni lelkileg. Tud megfelelő támogatást adni az ilyen történések megemésztéséhez? Még ha erősnek is érzed magad, számodra jelenleg elgondolhatatlan érzések és reakciók fognak felszabadulni.

- Képes megvédeni téged saját magadtól? Ez azért fontos, mert ha vágyaidat hosszú időn keresztül elnyomtad, áldozatul eshetsz a szubmisszív telhetetlenségnek („sub frenzy”). Úgy érezheted magad mint egy gyerek az édességboltban, mindent akarsz és most rögtön.

- Tiszteletben tartja a határaidat, vagy már az elején próbál rávenni olyan dolgokra amik a határaidon túl vannak? 

- Türelmes? Ha már az elején elvárja hogy Uradnak szólítsd, parancsokat osztogasson, büntessen és birtokoljon, valószínű nem a megfelelő partner. Ha csak egy alkalmi játszótársat keresel egyszerűbb partnert találni, de ha komolyabb szándékaid vannak szánj rá időt.

- Mit mondana egy kezdő szubnak, mire figyeljen oda ismerkedéskor? 
Bármennyire is védekezel és utána jársz dolgoknak, előbb utóbb valószínű történni fog valami amitől megtorpansz az utadon. Kérdés lesz hogy dolgozod majd fel, és eltántorít majd vagy tovább haladsz. 

(lucia)

3 hozzászólás |

Hozzászólások

ducinyuszi
#3 (2017-03-13 16:15:25) |
*egyvagyok: *

Én is így éreztem, ezért gondoltam, hogy megosztom. :) 
pandora
#2 (2017-03-12 22:29:03) |
Ebből nagyon sok a sima ismerkedésre is igaz.
egyvagyok
#1 (2017-03-12 21:14:06) |
Nem az én világom, de ez egy jól összeszedett írás. Jó olvasmány, érdekes.
A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.